Navbar logo new
Gravimmo lanceert crowdfunding via BeeBonds voor 8-delig project in regio Brussel
Calendar12 Dec 2022
Thema: Vastgoed

DV Company doet via haar dochteronderneming Gravimmo NV opnieuw een beroep op BeeBonds voor de financiering van haar vastgoedprojecten. Investeerders kunnen vanaf vandaag deelnemen aan een fondsenwerving van maximaal 1 miljoen euro op het BeeBonds crowdlending platform. Het doel is de medefinanciering van 8 aankopen en renovaties, in en rond Brussel, met het oog op de verkoop per eenheid ervan.

Het nieuwe project dat DV Company, via haar 100% dochteronderneming Gravimmo NV, aan de investeerders voorstelt, is zowel uniek als gediversifieerd, aangezien het de aankoop en renovatie van 8 woningen omvat, gelegen in Vorst, Elsene, Koekelberg, Sint-Gillis, Schaarbeek en Sint-Genesius-Rode. Het gaat om 8 gebouwen die per stuk zullen worden verkocht, 3 huizen en 2 werkplaatsen: in totaal zullen 30 wooneenheden en 1 commerciële begane grond te koop worden aangeboden.

"Dit is de derde keer dat we BeeBonds hebben ingezet, na het succes van onze eerste financieringscampagnes in 2020 en 2021. Tussen mei 2021 en juni 2022 hebben we 8 aankopen afgerond, waaronder gebouwen en huizen, met eigen middelen en 4,5 miljoen euro aan bankfinanciering. We moeten nu renovatiewerkzaamheden uitvoeren (waarvoor geen vergunning nodig is) en beginnen met de commercialisering. Dit zal de komende twee jaar gebeuren", legt Denis Vandamme, directeur van DV Company, uit.

"Het Gravimmo-project als geheel is dus al ver gevorderd. De obligatie-uitgifte op 30 maanden, met een bruto jaarlijkse rentevoet van 8%, zal het mogelijk maken een deel van het project te herfinancieren, zodat de onderneming kan beschikken over een hefboomeffect voor haar toekomstige projecten. Het feit dat de panden in verschillende gemeenten liggen, is interessant voor de geografische diversificatie binnen hetzelfde investeringsproject", zegt Joël Duysan, CEO van BeeBonds.

De woningen zullen ook voorzien in de huisvestingsbehoeften van de hoofdstad tegen een betaalbare prijs, vanaf 1557 euro per m².

Overzicht van de door de fondsenwerving gefinancierde panden:

  • Vorstse Steenweg: een gebouw met 4 appartementen en 1 handelsgelijkvloers, gelegen in het centrum van Brussel, in de nabijheid van de Théodore Verhaegenstraat, één van hoofdaders van Sint-Gillis.
  • Leopold II laan: een gebouw met 4 appartementen en een achterhuis, gelegen Leopold II laan, één van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Brussel
  • Bosquetstraat: een gebouw met 3 appartementen, niet ver gelegen van de Louizalaan, een belangrijke toegangsweg naar de bovenstad van Brussel.
  • Maximilienstraat: een huis gelegen in de bruisende wijk van het kerkhof van Elsene, tussen de ULB en de VUB.
  • Gehuchtstraat: een gebouw met 3 appartementen in Sint-Genesius-Rode, randgemeente van Brussel, niet ver van de N5, met toegang tot de hoofdstad.
  • Anatole Francestraat: een gebouw met 4 appartementen en een achterhuis, gelegen in een rustige wijk van Schaarbeek, aan de buitenrand van Brussel-centrum.
  • Belgradostraat: een gebouw met 4 appartementen en een achtergebouw, gelegen dichtbij de Fonsnylaan, één van de verkeersaders naar het Zuidstation.
  • Joseph Claesstraat: een gebouw met 4 appartementen en één achtergebouw, gelegen in de nabijheid van de Hallepoort, in het centrum van Brussel.

Details van de fondsenwerving

Het staat open voor particuliere investeerders en rechtspersonen.

Geïnteresseerde beleggers vinden alle praktische informatie op de website van BeeBonds.

  • Het doel is een maximum van 1 miljoen euro op te halen, geleend voor een periode van 30 maanden, met een bruto jaarlijks rendement van 8%.
  • De fondsenwerving zal worden gebruikt voor de herfinanciering van middelen die zijn geïnvesteerd in de aankoop en renovatie van 8 "vastgoedhandelaar"-projecten.
  • Het toegangsticket voor de fondsenwerving bedraagt 500 euro.