Navbar logo new
Goldman Sachs Asset Management rondt final close af van Horizon Environment & Climate Solutions I
Calendar10 Jan 2023
Thema: Fondsen

Goldman Sachs Asset Management ("Goldman Sachs") kondigt vandaag de final close aan van Horizon Environment & Climate Solutions I ("Horizon Climate" of "het fonds"). Het fonds, dat sluit op 1,6 miljard dollar, is de eerste directe strategie van Goldman Sachs voor de particuliere markt die zich richt op beleggingen in klimaat- en milieuoplossingen, en het eerste in een reeks "Horizon Funds" waarmee Goldman Sachs samen met klanten gaat beleggen in belangrijke duurzaamheidstrends.

Het fonds is een wereldwijde, op groei georiënteerde private equity-strategie die in bedrijven belegt die zich richten op innovatieve oplossingen voor milieu- en klimaattransitie.

Het richt zich op vijf thema's die de aanpak van Goldman Sachs op het gebied van klimaattransitie ondersteunen - Schone energie, Duurzaam transport, Afval en afvalstoffen, Duurzame food en agri, en Ecosysteemdiensten. De thema's vertegenwoordigen sectoren waar Goldman Sachs een seculaire vraag en groeikansen heeft waargenomen voor kosteneffectieve oplossingen die nodig zijn voor organisaties die hun duurzaamheidsdoelstellingen willen behalen