Navbar logo new
Binance steunt vrouwen in Tech
Calendar06 Mar 2023
Thema: Crypto

Met meer aandacht voor op vrouwen gericht onderwijs, mentorschap en studiebeurzen wil de cryptobeurs de genderkloof in de sector dichten.

Amsterdam, 6 maart 2023 - Vooruitlopend op de Internationale Vrouwendag vernieuwt Binance, 's werelds grootste cryptocurrency exchange, zijn inzet om het aantal vrouwen dat actief en werkzaam is in Web3 te vergroten. Door middel van vrouwgerichte onderwijs- en mentorschapsinitiatieven heeft Binance tot nu toe meer dan $ 2 miljoen geïnvesteerd om vrouwen in meer dan 10 landen over de hele wereld te ondersteunen. ’s Wereld grootste cryptoplatform deze inspanningen het komende jaar nog vergroten.

Binance zet zich in voor het creëren en financieren van Web3-onderwijs voor vrouwen.

Binance Charity doneerde $ 2 miljoen om meer dan 36.000 speciale Web3-beurzen voor vrouwen te financieren in 2022, en zal doorgaan met het financieren van cursussen, programma's en beurzen in 2023 die focussen op vrouwen en ondervertegenwoordigde gemeenschappen. Aangezien slechts 37% van de cryptobezitters1 vrouwen zijn, is onderwijs de sleutel om meer vrouwen in staat te stellen zich bij de industrie aan te sluiten.

In 2022 werden beurzen om blockchain- en crypto-gerelateerde studies aan te vatten aan universiteiten, scholen en non-profitorganisaties toegekend aan vrouwen in Duitsland, Nigeria, Kenia, Brazilië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Australië en Oekraïne. Ter ere van Internationale Vrouwendag zal Binance Charity bijkomende donatie van $ 100.000 doen aan het Georgia's Innovation & Technology Agency (GITA) ter ondersteuning van web3-onderwijs en -training voor vrouwen. Binance Academy zal educatieve content leveren voor de GITA web3-cursussen.

“Web3 is een unieke en disruptieve industrie waarin vrouwen en mannen op gelijke voet staan. Educatieve initiatieven en middelen zijn een geweldige oplossing om de genderkloof verder aan te pakken en meer vrouwen in zo'n innovatieve industrie te brengen.” - Gwen Busseniers, eigenaar van CryptoSchool

Binance zet zich in voor een betere vertegenwoordiging van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Binance werd in 2017 mede opgericht door He Yi, waardoor het bedrijf een van de weinige cryptobedrijven ter wereld is met een vrouwelijke oprichtster. Minder dan 5% van de crypto-oprichters bij topcryptobedrijven zijn vrouwen2. In 2022 bedroeg het aantal door vrouwen opgerichte cryptocurrency-bedrijven ongeveer 292, op meer dan 10.000 bedrijven3.

Om de genderkloof verder aan te pakken, heeft Binance formele stage- en afstudeerprogramma's gecreëerd, die toegang bieden tot carrières in crypto voor divers talent, waaronder vrouwen. Het bedrijf biedt ook begeleiding en loopbaanadvies aan vrouwen via vrouwelijke mentorschapsprogramma's, talentworkshops, educatieve cursussen en lezingen om ervaringen en inzichten te delen over hoe je in web3 carrière kan maken.

"Als een van de weinige vrouwelijke leiders in de industrie, geloof ik dat we een missie hebben, via Binance Charity en Binance Academy, om meer vrouwen te helpen web3 en blockchaintechnologie te begrijpen - onze onderwijs- en stageprogramma's zijn erop gericht jonge vrouwen te voorzien van kennis en vaardigheden waarmee ze kunnen bijdragen tot de disruptie van de industrie", aldus He Yi, Binance medeoprichter en chief marketing officer. "Wij geloven dat iedereen met ideeën de wereld kan veranderen, ongeacht het geslacht. We hopen dat onze engagementen zullen resulteren in meer vrouwen in de frontlinie van innovatie en verandering brengen in onze industrie."

Naast het aanbieden van gratis crypto-leerbronnen in meer dan 30 talen op Binance Academy, zal Binance gedurende de maand maart afzien van handelskosten4 met code IWD2023 als een extra manier om nieuwe gebruikers welkom te heten in crypto