Navbar logo new
Klanten bij Saxo kunnen rente verdienen op cash
Calendar13 Apr 2023
Thema: Beleggen

Saxo heeft een nieuw, innovatief rentemodel geïntroduceerd waarmee haar klanten rente kunnen verdienen op hun vrij opneembare cash en zonder bovengrens aan het uitgekeerde bedrag.

Met dit nieuwe rentemodel wordt de rente op de deposito's van klanten dagelijks bijgewerkt op basis van de marktomstandigheden, waardoor aanpassingen in het beleid van de centrale bank onverwijld overeenkomstig worden doorgevoerd. De klanten van Saxo zien hun depositorente reeds na enkele dagen gecorrigeerd nadat de ECB haar rente aanpast.

Dit maakt deel uit van Saxo's streven om de vertrouwde handels- en beleggingspartner voor haar klanten te zijn. Dankzij onze platforms en brede toegang tot beleggingsproducten en vermogensbeheeroplossingen kunnen klanten in alle macro-economische cycli beleggen.

De depositorente voor particuliere beleggers bleef historisch gezien achter bij de marktrente, maar dat is nu verleden tijd. Met het nieuwe rentemodel krijgen klanten van Saxo een dynamischer en transparanter model dat dagelijks de marktontwikkelingen volgt.

Saxo-klanten kunnen de interactieve rentecalculator gebruiken om de totale ontvangen rente op hun cash dat (tijdelijk) niet wordt belegd, in te schatten, afhankelijk van het depositobedrag en de valuta.

Vincent Germyns, CEO van Saxo België: "We zijn blij dat we onze klanten dit nieuwe rentemodel kunnen aanbieden, omdat het volledig aansluit bij ons streven om onze klanten te helpen meer uit hun geld te halen. Onze klanten krijgen met Saxo's nieuwe model de marktrente op hun deposito's reeds enkele dagen nadat de ECB haar rente verhoogt. ​ We hopen dat we het hiermee makkelijker maken voor de klanten om te beleggen ongeacht de dagelijkse marktbewegingen en het transparanter te maken wanneer en waarom hun rentetarief verandert."

Wat krijgen de klanten dankzij het nieuwe rentemodel? Voor euro’s krijgen klanten momenteel tot 1,65 %, voor US-dollars krijgen ze tot 3,06 %.

Deze creditrente is onderworpen aan roerende voorheffing en wordt na elke maand in rekening gebracht met als valutadatum de eerste dag van de nieuwe maand.

Nog meer voordelen:

- Geen verplichtingen. De klant hoeft zijn geld niet vast te zetten om van het nieuwe rentemodel te kunnen profiteren. De ontvangen rente volgt de marktrente zonder de cash van de klant voor een bepaalde periode vast te leggen.
- Een hogere rente bij grotere deposito's. Hoe meer geld er op de rekening staat, hoe dichter de klant bij de ECB-rente komt.
- Geen bovengrenzen. Bij Saxo is er geen bovengrens van cash waarop klanten rente kunnen verdienen.
- Verdien rente op verschillende valuta. Het rentemodel geldt voor alle deposito's in Euro, US-dollars en andere vreemde valuta zoals GBP, CAD en CHF.
- Cash is veilig bij Saxo. Niet alleen dankzij het depositogarantiestelsel. Saxo gebruikt de cash van haar klanten niet voor het financieren van kredieten zoals traditionele banken. Daarenboven plaatsen we een groot deel van die cash bij de ECB.

Wordt Saxo dan een spaarbank? Helemaal niet. We focussen al meer dan 30 jaar op beleggen en dat willen we zo houden. Maar dat onze klanten kunnen meegenieten van de stijgende rente terwijl ze even wachten op nieuwe kansen op de beurs, leek ons wel fair.