Navbar logo new
Allianz' eerste wereldwijde private debt fonds haalt finaal EUR 3,3 milAllianz' eerste wereldwijde private debt fonds haalt finaal EUR 3,3 miljard op jard op
Calendar20 Apr 2023
Thema: Fondsen
Fondshuis: Allianz

Allianz Global Investors (AllianzGI) heeft vandaag de definitieve closing aangekondigd van het Allianz Global Diversified Private Debt Fund ("AGDPDF"). Het fonds stelt institutionele beleggers in staat om samen met Allianz te beleggen in zijn wereldwijde private debt aanbod. Dankzij de grote belangstelling van institutionele beleggers uit heel Europa haalde het AGDPDF, met inbegrip van verwante transactievehikels, 3,3 miljard euro op. Het fonds was overingeschreven en overtrof ruimschoots de beoogde fondsomvang van 1,5 miljard euro. Het doel van de strategie is een goed gediversifieerde portefeuille op te bouwen over diverse regio's, segmenten, oogstjaren, sectoren en bedrijven in de portefeuille om een veerkrachtig en aantrekkelijk voor risico gecorrigeerd rendement te behalen.

Het AGDPDF streeft wereldwijd naar primaire fondsverbintenissen en co-investeringen en investeert in toonaangevende fondsbeheerders. De verzekeringsportefeuilles van Allianz zijn een sterke verankerde belegger van de strategie en zorgen er zo voor dat de belangen zijn afgestemd. Als een van de toonaangevende beleggers in private debt wereldwijd investeert Allianz namens Allianz-verzekeraars al meer dan 15 jaar in particuliere schuldfondsen en heeft het een zeer gediversifieerde portefeuille opgebouwd van meer dan 35 miljard euro aan activa onder beheer.

Marc Smid, Senior Portfolio Manager Private Debt bij AllianzGI, voegt hieraan toe: "Wij zijn zeer dankbaar voor het vertrouwen en de grote belangstelling van onze cliënten, die kunnen profiteren van onze sterke marktpositie om toegang te krijgen tot opportuniteiten in private debt wereldwijd. Wij kijken ernaar uit om namens onze beleggers de beste kansen te grijpen en ons aanbod in deze activaklasse verder te ontwikkelen en zijn van plan binnenkort een nieuwe strategie te lanceren."

Het team dat het Allianz Global Diversified Private Debt Fund (AGDPDF) beheert, beheert ook het Allianz Global Real Estate Debt Opportunities (AGREDO) Fund, het Allianz Private Debt Secondaries (APDS) Fund en het Allianz Global Infrastructure and Energy Transition Debt (AGIETD) Fund. De lancering van een vervolgstrategie is gepland voor 2023.