Navbar logo new
Crowdlending, een belegging die overrompeld wordt!
Calendar15 May 2023

Look fin

Brussel, 15 mei 2022 - De aantrekkelijke rendementen van crowdlending in combinatie met een verzekering die 100% van het belegde kapitaal dekt, trekken steeds meer nieuwe investeerders aan. De Secured beleggingen van Look&Fin zijn namelijk bijna dubbel zo rendabel als de meeste andere zogenaamde veilige beleggingsproducten. Het resultaat is dat de door Look&Fin aangeboden dossiers gemiddeld in minder dan 30 seconden worden gefinancierd.

Om deze snelle financiering op te vangen en meer spaarders de kans te geven hun spaargeld via Look&Fin te investeren, kondigt het platform de officiële lancering van de Welcome Deals aan. Daarbij worden deze veilige beleggingsmogelijkheden met een verzekering van 100% op het geïnvesteerde kapitaal exclusief voorbehouden aan wie er nog nooit in geslaagd is om op het platform te beleggen omwille van deze razendsnelle financiering. Een uniek en vernieuwend concept op de Belgische markt van de participatieve financiering.

Crowdlending: de toonaangevende belegging voor een veilig beleggingsrendement

De Secured A+ lening aangeboden via Look&Fin is een unieke belegging in Europa waarmee Belgen hun spaargeld opnieuw kunnen activeren. Deze belegging gaat gepaard met een verzekering waarmee de belegger het uitstaande kapitaal terugbetaald krijgt als de onderneming waaraan hij zijn spaargeld heeft geleend in gebreke blijft.

"Als we het verzekerde product van Look&Fin vergelijken met een staatsbon op 3 jaar (2,60% per jaar) of met een belegging bij de Deposito- en Consignatiekas (2,50% per jaar), zien we dat het nettorendement dat de verzekerde leningen van Look&Fin bieden 1,8 keer hoger ligt," legt Frédéric Lévy Morelle, CEO van Look&Fin, uit.

"Natuurlijk zijn deze traditionele beleggingen meer liquide dan een verzekerde belegging van Look&Fin, maar deze liquiditeit heeft een kostprijs die het aangeboden rendement vermindert in geval van uitstap vóór het einde van de overeengekomen looptijd. "Daarnaast werken we al enige tijd aan een oplossing waarmee we ook enige liquiditeit op onze gedekte beleggingen kunnen aanbieden en die in de tweede helft van 2023 beschikbaar zou moeten zijn", voegt de CEO eraan toe.

Rendementen op de 3 populairste veilige beleggingen in België:

Tabel 1505

Welcome Deals voor toegang tot een razendpopulair beleggingsproduct

De verzekerde leningen, die systematisch in minder dan een minuut worden gefinancierd, worden overrompeld door de beleggersgemeenschap van Look&Fin.

"We hebben onlangs veel feedback gekregen van mensen die ons vertelden dat ze niet konden lenen via ons platform omdat zodra er een nieuw dossier werd geopend, het vrijwel onmiddellijk werd gefinancierd. Om deze situatie te verhelpen, hebben we de Welcome Deals gelanceerd. Gedurende een periode van 48 uur kunnen mensen die ingeschreven zijn op Look&Fin, maar nog nooit een lening hebben verstrekt, de tijd nemen om het dossier grondig te bestuderen en zonder tijdsdruk hun eerste lening afsluiten", zegt Frédéric Lévy Morelle, CEO van Look&Fin.

Een forse toename van het verzekerde aanbod van Look&Fin

Om tegemoet te komen aan de sterke vraag naar haar verzekerde product in een context van economische spanning en inflatie, heeft Look&Fin haar aanbod aan Secured beleggingsmogelijkheden fors uitgebreid.

In de eerste vier maanden van het jaar steeg het aantal A+ dossiers met 260% ten opzichte van heel 2022, ofwel bijna 8 miljoen euro. Deze spectaculaire stijging kan ook worden verklaard door de afname van het aantal bankleningen dat in deze periode aan ondernemingen werd toegekend. Eurostat meldde eind april dat de banken hun kredietverlening in het eerste kwartaal van 2023 met 27% hadden verminderd.

"In de huidige context waarin de rente op leningen aanzienlijk is gestegen terwijl de vergoeding van de door de belangrijkste Belgische banken aangeboden spaarrekeningen onder de 1% per jaar blijft, beantwoordt crowdlending meer dan ooit aan de behoeften van kmo's en particulieren die hun spaargeld willen laten renderen met een beheerste risicostrategie", besluit Frédéric Lévy Morelle.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Look&Fin:

Het Europese crowdlendingplatform (leningen aan kmo’s) Look&Fin werd opgericht in 2012 en is marktleider in België. Look&Fin werd door de FSMA erkend als AFP (alternatief financieringsplatform) en biedt kmo’s en vastgoedprofessionals die op zoek zijn naar fondsen, de kans om rechtstreeks van particuliere beleggers geld te lenen. Op die manier belegt de geldschieter zijn spaargeld op een nuttige en rendabele manier in de reële economie met een rendement tussen 4% en 14% per jaar. Crowdlending is voor kmo’s en vastgoedprofessionals een doeltreffende en snelle manier om bedragen tot € 5 miljoen te lenen en kan tegelijkertijd gebruikt worden als hefboom bij de banken om bijkomende fondsen te verkrijgen. Sinds haar oprichting heeft Look&Fin € 230 miljoen aan leningen gestructureerd ter financiering van meer dan 600 kmo’s. Zo’n € 135 miljoen hiervan werd reeds terugbetaald aan de beleggers. In 2022 werd de oprichter Frédéric Lévy Morelle tijdens de Lobby Awards bekroond in de categorie Economisch Leadership.

Fondshuizen