Navbar logo new
Forrester benoemt OutSystems tot leider in low-code en roemt haar vroegtijdige investeringen in AI-ondersteuning en omvangrijke community
Calendar28 Jun 2023
Thema: Tech

Outsystems

Marktrapport wijst OutSystems aan als enige marktleider die zich volledig focust op low-code en “de grenzen blijft verleggen qua snelle ontwikkeling van bedrijfsapplicaties”

Brussel, 28 juni 2023OutSystems, ontwikkelaar van het meest gebruikte high-performance low-codeplatform ter wereld, is benoemd tot ‘Leader’ in het marktrapport The Forrester Wave™: Low-Code Development Platforms For Professional Developers, Q2 2023. OutSystems behaalde de hoogste score in de categorieën ‘Tooling of User Experience’ en ‘Tooling for Data and Integration’ en de hoogst mogelijke score voor de criteria ‘innovation’ en ‘community’. Het rapport stelt daarnaast: “Haar strategische sterke punten zijn toewijding aan innovatie (bewezen door haar vroegtijdige investeringen in AI-ondersteuning en ambitieuze roadmap) en de omvangrijke community marketplace met ruim 5.000 uitbreidingsmodules voor haar platform”.

Forrester merkt in zijn rapport op dat OutSystems al “geruime tijd leider in low-code” is. Voor het ‘2023 Forrester Wave’ voerde het marktonderzoeksbureau een evaluatie uit onder veertien leveranciers aan de hand van 26 platform- en leverancierscriteria. De 2023-editie van het rapport beschrijft hoe low-code een nieuwe definitie aan applicatieontwikkeling geeft en nieuwe normen zet. Het gaat in op de cruciale functionele eisen voor platforms die ondersteuning bieden voor uiterst veeleisende zakelijke use cases, blijk geven van een geloofwaardige DevOps-aanpak en krachtige functionaliteit bieden voor governance en beheer van de applicatieportefeuille. Als de enige leider die zich volledig op low-code richt wordt OutSystems uitgelicht als “uitmuntende keuze voor bedrijven die behoefte hebben aan een serieuze oplossing voor de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties van een onafhankelijke leverancier die zich volledig toelegt op low-code en snelle softwareontwikkeling.”

Paolo met logo computable

“Tegenwoordig begint en eindigt de innovatiestrategie van bedrijven met software. Het vermogen om snel bedrijfsklare applicaties te bouwen, te wijzigen en op te schalen is daarmee belangrijker dan ooit tevoren”, zegt Paulo Rosado, de oprichter en CEO van OutSystems. “Naar onze mening weerspiegelt deze nieuwe blijk van erkenning door Forrester het compromisloze en onophoudelijke streven van ons team om organisaties in alle delen van de wereld te helpen met de ontwikkeling van applicaties die een uitmuntende gebruikservaring bieden en concurrentievoordeel opleveren. We zijn trots op de manier waarop OutSystems ‘s werelds meest innovatieve bedrijven helpt om voor voortdurende verbeteringen te zorgen van de manier waarop zij te werk gaan en hun klanten bedienen.”

OutSystems blijft het voorkeursplatform voor organisaties die een krachtige nieuwe zakelijke strategie willen omarmen door het opvoeren van de snelheid waarmee zij bedrijfskritische applicaties ontwikkelen, doorontwikkelen en opschalen.

De 2023-editie van de Forrester Wave volgt kort na het door Forrester Consulting uitgevoerde onderzoek “Total Economic Impact™ of OutSystems” uit 2022. Daaruit blijkt dat het platform van OutSystems voor een efficiëntieverbetering tot 66 procent zorgde en in drie jaar tijd een ROI van 506 procent opleverde. De investering verdiende zich binnen zes maanden terug.

Over OutSystems

OutSystems is in 2001 in Portugal opgericht met de missie om elk bedrijf de kracht te geven om te innoveren door middel van software. Het high-performance low-code platform van OutSystems geeft IT-leiders en ontwikkelaars de middelen om snel eigen bedrijfskritische applicaties te bouwen en te implementeren. Het netwerk van OutSystems bestaat uit meer dan 600.000 communityleden, 400+ partners en actieve klanten in 87 landen in 22 branches. OutSystems is "The #1 Low Code Platform®" én wordt erkend als leider in low-code ontwikkelplatforms door analisten, IT-managers, bedrijfsleiders en ontwikkelaars over de hele wereld. Organisaties gebruiken OutSystems om hun ideeën om te zetten in software met als doel te digitaliseren, marktaandeel te behouden en te vergroten én mensen en de wereld verder te helpen. Meer informatie vindt u op outsystems.com.