Navbar logo new
UBS AM sluit vijfde multi-manager private equity groeistrategie af met toezeggingen van 265,8 miljoen euro
Calendar05 Jul 2023
Thema: Fondsen
Fondshuis: UBS

UBS Asset Management Real Estate & Private Markets kondigt vandaag de eerste closing aan van haar vijfde groeistrategie in private equity, met toezeggingen voor een totaalbedrag van € 265,8 miljoen. Dit succes volgt op de final close van een eerdere strategie in januari 2022 met toezeggingen van € 384 miljoen.

Op dit moment is de strategie geïnvesteerd in een reeks primaire fund commitments en verschillende transacties, waaronder een aantal secondaries in private equity. De strategie heeft ook verschillende co-investeringen in de pijplijn, waardoor de portefeuille sneller wordt opgebouwd en de performance toeneemt. Het doel is om bijna vijftig procent van de portefeuille te investeren in secundaire private equity en co-investeringen, wat naar verwachting het rendement van de strategie verder zal verhogen.

De rendementen van de vorige groeistrategieën in private equity waren sterk, dankzij de focus op kleine tot middelgrote bedrijven binnen groeithema's op de lange termijn, zoals fintech, oncologie, trends bij consumenten en de groeiende middenklasse in de opkomende markten.

Net als bij de vorige strategieën kunnen beleggers kiezen voor een wereldwijd gespreide portefeuille, maar ze hebben ook de optie om enkel te beleggen in Noord-Amerika, Europa of Azië-Pacific.