Navbar logo new
Het halfjaarrapport van Binance toont aan dat de crypto-industrie in goede gezondheid verkeert
Calendar21 Jul 2023
Thema: Crypto

Binance logo

De wereldwijde cryptocurrency exchange Binance heeft zijn halfjaarlijkse rapport over de gezondheid van de industrie gepubliceerd. Het 120 pagina's tellende rapport, dat werd uitgebracht aan het einde van H1 2023, behandelt de belangrijkste verticals van de industrie, waaronder Bitcoin en layer-1s; layer-2s; stablecoins; DeFi; en NFTs. Het onderzoekt ook gaming, metaverse, financiering en institutionele adoptie.

Het uitgebreide tussentijdse rapport onthult de staat van adoptie, gebruik en innovatie in elke belangrijke categorie. De analyse in het halfjaarrapport van Binance maakt duidelijk dat de industrie gezonder is dan verwacht en een sterke basis vormt voor groei in de tweede helft van het jaar en tot in 2024.<:p>

H1 2

De belangrijkste resultaten zijn onder andere:

  • De totale marktkapitalisatie is op jaarbasis met 30% gestegen en sloot af op $1,17T op 30 juni.
  • De dominantie van Bitcoin eindigde het halfjaar op het hoogste niveau sinds april 2021, terwijl de correlatie met TradFi nu op het laagste punt in drie jaar staat.
  • Ondanks een daling van 7% in de wereldwijde marktwaarde van stablecoin, is het marktaandeel van USDT year-to-date met 26% gestegen ("YtD").
  • Liquid staking is de grootste DeFi-sector geworden.

Het rapport belicht statistieken die niet direct duidelijk zijn voor daghandelaren, maar waarvan de groei als positief kan worden geïnterpreteerd. Het handelsvolume van Bitcoin is bijvoorbeeld gestegen met 185% op jaarbasis, terwijl de netwerktransacties zijn gestegen met 58% en de gemiddelde transactiekosten met 143%. Deze toename in netwerkgebruik wordt gedeeltelijk toegeschreven aan de groei van Ordinals waarmee NFT's kunnen worden aangemaakt en verhandeld op het Bitcoin-netwerk.

Cruciaal is dat de hashrate die gebruikt wordt om de Bitcoin-blockchain te beveiligen ook met 40% YtD is gestegen, waarbij de mining moeilijkheden in lijn hiermee is gestegen met 43%. Hoewel analyses van de Bitcoin-ketting veel zijn gebruikt in Binance's uitgebreide tussentijdse rapport, zijn er ook gegevens uit andere bronnen, waaronder sentimentanalyse. De Bitcoin Fear & Greed Index is verdubbeld sinds januari, wat wijst op een toegenomen vertrouwen van handelaren.

Van de andere L1's geprofileerd in het rapport, kende Solana de sterkste stijging in marktkapitalisatie tijdens de eerste helft van het jaar. BNB Chain heeft de beste YtD-netwerkprestaties, met een toename van 113% in dagelijkse tx tegenover 48% voor Ethereum. Het is hetzelfde verhaal met actieve adressen, 118% vs 63%. Avalanche's vooruitgang op subnetten en Cosmos' nieuwe gedeelde beveiligingsmodellen zijn ook interessante ontwikkelingen.

Een van de grootste verhalen van het jaar in het tussentijdse rapport is de groei in liquid staking en de opkomst van LSTfi (de samensmelting van liquid staking tokens en DeFi), waarbij de laatste een snelle groei van 460% in totale vergrendelde waarde heeft doorgemaakt sinds april. Binance's H1 rapport geeft ook een gedetailleerd profiel van de L2 sector, met de groei van zkEVM's en Polygon's aankomende overgang naar Polygon 2.0 als belangrijke hoogtepunten. Opkomende sectoren worden ook in detail besproken, waaronder de opkomst van L3s: app-specifieke ketens die verbinding maken met bestaande layer-2s.

Naast een overzicht van de marktdynamiek van de toonaangevende stablecoins, onderzoekt het rapport ook opkomende concurrenten die marktaandeel hebben gewonnen in 2023. Dit zijn onder andere USDD, crvUSD, GHO en LUSD, waarbij de market cap van de laatste met 54% YtD is gestegen.<:p>

In bijna elke vertical die Binance heeft geanalyseerd, heeft de crypto-industrie een indrukwekkende groei doorgemaakt in H1. In DeFi zijn de gebruikers met 43% YtD gestegen en zelfs de NFT-volumes zijn gestegen ten opzichte van H2 2022, ondanks dalende bodemprijzen. In termen van fondsenwerving meldt Binance dat de top 10 fondsen in totaal $3,6 miljard hebben opgehaald in H1. Er is ook voldoende bewijs om institutionele adoptie te ondersteunen, waaronder significante proeven met CBDC's, zakelijke blockchainprojecten en de opkomst van real-world assets on-chain.

Het rapport sluit af met een positieve noot en stelt: "De markt heeft grotendeels geprofiteerd van het "Bitcoin ETF"-seizoen, dat het nieuwe momentum van de markt stimuleerde toen Bitcoin naar nieuwe hoogtepunten van het jaar steeg, wat het vertrouwen van beleggers een boost gaf. Nu we aan de tweede helft van het jaar beginnen, kijken we uit naar verdere innovaties, een grotere adoptie en een nog mooiere toekomst."

Het onderzoeksrapport is toegankelijk via de link: https://research.binance.com/en/analysis/half-year-2023 .

--------------------

Over Binance

Binance is 's werelds toonaangevende blockchain-ecosysteem en aanbieder van cryptocurrency-infrastructuur met een financiële productsuite die de grootste uitwisseling van digitale activa naar volume omvat. Vertrouwd door miljoenen wereldwijd, is het Binance platform gewijd aan het vergroten van de vrijheid van geld voor gebruikers, en beschikt over een ongeëvenaard portfolio van crypto producten en aanbiedingen, waaronder: handel en financiën, onderwijs, data en onderzoek, social good, investeringen en incubatie, decentralisatie en infrastructuuroplossingen, en nog veel meer. Ga voor meer informatie naar: https://www.binance.com

--------------------

Over Binance Research

Binance Research is de onderzoekstak van Binance, 's werelds toonaangevende cryptocurrency exchange. Het team is toegewijd aan het leveren van objectieve, onafhankelijke en uitgebreide analyses en streeft ernaar de thought leader in de cryptoruimte te zijn. Onze analisten publiceren regelmatig inzichtelijke opiniestukken over onderwerpen gerelateerd aan, maar niet beperkt tot, het crypto-ecosysteem, blockchain-technologieën en de nieuwste marktthema's.

--------------------

Disclaimer

Dit materiaal is opgesteld door Binance Research en is niet bedoeld als prognose of beleggingsadvies, en is geen aanbeveling, aanbod of verzoek om effecten of cryptocurrencies te kopen of verkopen, of om een beleggingsstrategie te volgen. Het gebruik van terminologie en de geuite meningen zijn bedoeld om begrip en de verantwoorde ontwikkeling van de sector te bevorderen en mogen niet worden geïnterpreteerd als definitieve juridische standpunten of die van Binance. De geuite meningen gelden op de hierboven vermelde datum en zijn de meningen van de schrijver, ze kunnen veranderen als latere omstandigheden veranderen. De informatie en meningen in dit materiaal zijn ontleend aan eigen en niet-eigen bronnen die door Binance Research betrouwbaar worden geacht, zijn niet noodzakelijkerwijs allesomvattend en worden niet gegarandeerd wat betreft nauwkeurigheid. Binance geeft dan ook geen garantie voor nauwkeurigheid of betrouwbaarheid en aanvaardt op geen enkele andere wijze aansprakelijkheid voor fouten en omissies (met inbegrip van aansprakelijkheid jegens personen uit hoofde van nalatigheid). Dit materiaal kan 'toekomstgerichte' informatie bevatten die niet louter historisch van aard is. Dergelijke informatie kan onder meer prognoses en voorspellingen bevatten. Er is geen garantie dat prognoses uitkomen. Het vertrouwen op informatie in dit materiaal is uitsluitend ter beoordeling van de lezer. Dit materiaal is uitsluitend bedoeld voor informatiedoeleinden en vormt geen beleggingsadvies of een aanbod of uitnodiging tot het kopen of verkopen van effecten, cryptocurrencies of een beleggingsstrategie, noch zullen effecten of cryptocurrencies worden aangeboden of verkocht aan personen in rechtsgebieden waar een aanbod, uitnodiging, aankoop of verkoop onwettig zou zijn volgens de wetten van een dergelijk rechtsgebied. Beleggen brengt risico's met zich mee.