Navbar logo new
Penneo boekt indrukwekkende vooruitgang in eerste halfjaar 2023
Calendar23 Aug 2023
Thema: Tech

Logo klein

Hoogtepunten:

  • ARR steeg met 8,3 miljoen DKK tot 79,2 miljoen DKK, wat overeenkomt met een groei van 25% jaar-op-jaar aan het einde van het kwartaal.
  • De ARR-toename van Uplift bedroeg 5,3 miljoen DKK in vergelijking met 4,0 miljoen DKK in H1-2022.
  • In H1-2023 maakte Penneo 253 nieuwe klanten waarvan 57 in België
  • De ARR in België steeg met 299% in vergelijking met H1-2022
  • In Q2-2023 was zorgde de Belgische activiteit voor 22,2% van de buitenlandse ARR van Penneo


Generiek middel



Gent, 23 augustus 2023Penneo, de toonaangevende speler op het gebied van digitale handtekeningen en KYC-oplossingen, heeft opmerkelijke vooruitgang geboekt tijdens het eerste halfjaar van 2023. Ondanks uitdagende valutakoersen en een voorzichtige koopomgeving, heeft Penneo een jaar-op-jaar groei van 25% in jaarlijks terugkerende omzet (ARR) gerealiseerd, met een totaal van 79,2 miljoen DKK voor het jaar tot nu toe.

De groei in ARR, die met 8,3 miljoen DKK is gestegen in vergelijking met 8,0 miljoen DKK in H1-2022, weerspiegelt Penneo's toewijding aan continue ontwikkeling en innovatie. Ondanks negatieve invloeden van valutaschommelingen, met name de zwakke Noorse en Zweedse kronen ten opzichte van de Deense kroon, heeft Penneo de groeidoelstellingen weten te benaderen.

In het huidige marktklimaat waarin voorzichtige aankoopbeslissingen de boventoon voeren, heeft Penneo desondanks indrukwekkende prestaties neergezet. Het bedrijf heeft 253 nieuwe klanten weten aan te trekken in H1-2023, wat een stijging is ten opzichte van 201 in dezelfde periode vorig jaar.

Hoewel de gemiddelde dealgrootte voor nieuwe klanten enigszins is afgenomen vanwege voorzichtigere aankopen, is het klantenbehoud sterk gebleven met een jaar-op-jaar churn-percentage van slechts 4%. Penneo's waardevolle oplossingen zoals Penneo Sign en Penneo KYC (nog niet beschikbaar in België) hebben bijgedragen aan een stijging in engagement en terugkerende business met bestaande klanten.

Een ander hoogtepunt is de ARR-groei van nieuwe bedrijfsactiviteiten op buitenlandse markten. Maar liefst 48% van de nieuwe business ARR in H1-2023 is afkomstig van buitenlandse markten, met name de bloeiende Belgische markt. Penneo heeft in de eerste jaarhelft 57 nieuwe klanten in België aangetrokken, wat resulteerde in een indrukwekkende groei van de jaarlijks terugkerende omzet met 299% ten opzichte van H1-2022.

Penneo's strategische focus op internationale uitbreiding wordt bevestigd door de aanstaande marktintroductie in Duitsland. Hoewel er uitdagingen zijn, zoals de digitale adoptiebarrières, gelooft Penneo dat de timing gunstig is om in de Duitse markt te groeien.

Om de groei in nieuwe markten te ondersteunen, heeft Penneo geïnvesteerd in de uitbreiding van haar productontwikkelingsteam. Deze inspanningen zullen innovatie en efficiëntie stimuleren.

In het licht van deze prestaties en plannen blijft Penneo vastberaden om haar positie als marktleider te versterken en toonaangevende oplossingen te bieden op het gebied van digitale handtekeningen en KYC. Penneo bereidt zich momenteel voor om zijn productaanbod in België uit te breiden met Penneo KYC om Belgische bedrijven te helpen met hun AML-compliance processen.

------------

Over Penneo A/S

Penneo is een aanbieder van Software-as-a-Service (SaaS) en werd oorspronkelijk opgericht met als doel bedrijven te helpen bij het digitaal ondertekenen van documenten en het digitaliseren van workflows. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid tot een ecosysteem van digitale oplossingen die werkprocessen automatiseren, bijvoorbeeld op het gebied van antiwitwassen (AML) - een RegTech-software die bedrijven een efficiënte en kostenbesparende manier biedt om aan wetgeving te voldoen.

Het oorspronkelijke en wijdverspreide product "Penneo Sign", dat klanten helpt bij eenvoudige online ondertekening van documenten, wordt nog steeds voortdurend ontwikkeld door het bedrijf - terwijl tegelijkertijd nieuwe producten verschijnen, zoals Penneo KYC (Know Your Customer) - een product dat de werkstromen in bedrijven digitaliseert en bijdraagt aan het voldoen aan wettelijke vereisten met betrekking tot het aan boord brengen en identificeren van klanten. Penneo heeft een sterke positie in de geografische markten waarin het actief is.

In totaal hebben 1,8 miljoen individuen in 2022 elektronisch documenten ondertekend met behulp van Penneo in al onze markten waarin we actief zijn. In april 2022 werd Penneo genoteerd aan Nasdaq Copenhagen, na eerder genoteerd te zijn geweest aan Nasdaq First North in juni 2020. Deze overgang draagt bij aan het versterken van de focus van het bedrijf op Europese expansie.