Navbar logo new
Defensieve aandelen geen vluchthaven meer aldus Van Zeijl
Calendar15 Mar 2021
Thema: Beleggen
Fondshuis: Actiam

Ondanks de stevige koerswinsten van de meeste aandelenindices blijven aandelen steevast favoriet voor Corné van Zeijl van Actiam. Van Zeijl duidt op het grote verschil tussen het dividendrendement en het rendement op staatsobligaties. Dit verschil ligt nu rond de 4 procent. Met de erg lage rentes op de spaarrekeningen is er nog meer reden om voor aandelen te kiezen.

Defensieve aandelen geen vluchthaven meer

Voor het vierde kwartaal verwacht Van Zeijl echter wel een terugslag voor de aandelen. Hij raadt daarom aandelenbeleggers aan om dan even aan de zijlijn te gaan staan. Grote defensieve aandelen zoals Procter & Gamble, Unilever en Nestlé (met relatief hoge dividendrendementen) zijn inmiddels al stevig aan de prijs zo stelt hij. Mocht de rente gaan stijgen dan zijn deze aandelen degene die de eerste klappen gaan ontvangen.

Vastgoed kan een valuetrap zijn

De grote overschotten in Nederland en Duitsland zijn nu nog grote buffers die een rentestijging nog tegen kunnen houden. Vastgoed is ondanks de harde koersdalingen nog steeds niet koopwaardig aldus Van Zeijl en hij waarschuwt ook voor valuetraps in deze sector.