Navbar logo new
ANDREA BERTOCCHINI BENOEMD TOT HEAD OF BENELUX & NORDICS BIJ LA FRANÇAISE
Calendar12 Oct 2023
Thema: Personalia
Fondshuis: La Française

La Française, een multi-expertise vermogensbeheergroep met meer dan 45 miljard euro aan activa onder beheer (30.06.2023), kondigt de benoeming aan van Andrea Bertocchini tot Head of Benelux & Nordics met ingang van 2 oktober. Andrea voegt zich bij de Directie Internationale Business,Development onder de verantwoordelijkheid van Gerardo Duplat, Head of International Business Development.

Gerardo Duplat: “We zijn verheugd Andrea Bertocchini opnieuw te mogen verwelkomen. Tijdens zijn negen jaar bij La Française speelde hij een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van verschillende Europese markten, in alle klantensegmenten, die als prioritair werden beschouwd voor onze vermogensbeheergroep. Vanaf morgen zal hij de ontwikkelingsstrategie van de Benelux en de Nordics leiden ter ondersteuning van de globale groeidoelstellingen van de groep.”

Andrea Bertocchini (50), Head of Benelux & Nordics bij La Française Andrea heeft twintig jaar internationale ervaring in vermogensbeheer en biedt beleggers een solide kennis van reële en beursgenoteerde activa, evenals kennis van transculturele relaties. Hij begon zijn carrière bij Carmignac in 2003 in Luxemburg voordat hij in 2006 als Institutional Sales Manager in dienst trad bij Chahine Capital. In 2010 ging hij aan de slag bij BNP Paribas Real Estate Investment Management als Business Development Manager voor de Benelux, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Hij verwierf zo een vastgoedexpertise die hij ten dienste stelt van institutionele beleggers voor hun allocaties.

Andrea begon vervolgens een negen jaar lange carrière bij La Française, waarin hij de activiteiten van de groep uitbouwde, eerst in de Benelux, vervolgens in de Nordics en tot slot in Italië. Voor hij in 2023 opnieuw aan de slag ging bij La Française, werkte Andrea twee jaar bij TOBAM als Managing Director, Head of Sales EAFE.