Navbar logo new
M&G benoemt Kathy Ryan tot Chief Sustainability Officer
Calendar27 Oct 2023
Thema: Personalia
Fondshuis: M&G Investments

M&G plc, het toonaangevende internationale spaar- en beleggingsbedrijf, kondigt de benoeming aan van Kathy Ryan als Chief Sustainability Officer. ​

Kathy ryan
Kathy Ryan
Zij zal leiding geven aan de duurzaamheidsstrategie van de M&G Groep, duurzaamheid verankeren in het hele bedrijf en helpen positieve veranderingen teweeg te brengen door op te treden als een verantwoordelijke langetermijnbelegger.

Kathy komt bij M&G van Irish Life Investment Management (ILIM), waar ze Hoofd Verantwoord Beleggen was. Bij ILIM bouwde en leidde Kathy een team van ESG-specialisten om ESG-integratie en stewardship in alle activaklassen te bevorderen. Daarnaast verbeterde ze duurzame best practices in de sector en was ze voorzitter van het CDP Ireland Network, lanceerde ze het 30% Investor Initiative Ireland on Diversity en droeg ze bij aan het Klimaatactieplan van Ierland.

Kathy heeft uitgebreide ervaring met duurzaam beleggen. Ze richtte een onderzoeks- en analysebureau voor ESG-beleggingen op, Global Green Investments, dat klanten zoals de Wereldbank, de Europese Commissie en de Britse regering adviseerde.

Ze treedt in dienst op 13 november en rapporteert aan Chief Financial Officer Kathryn McLeland.