Navbar logo new
BlackRock: Wereldwijde instroom ETF’s stijgt in november naar hoogste niveau in twee jaar
Calendar12 Dec 2023
Thema: ETF
Fondshuis: BlackRock

De wereldwijde instroom in ETF’s steeg in november naar $ 127,5 miljard, het hoogste bedrag sinds december 2021 toen de instroom een record bereikte van $ 155,7 miljard. De stijging kwam door de grote stroom kapitaal naar zowel aandelen-ETF’s als obligatie-ETF’s, stelt vermogensbeheerder BlackRock in het maandelijkse overzicht over de ontwikkelingen op de ETF-markt.

De totale instroom van november verdubbelde bijna ten opzichte van de maand ervoor. Aandelen-ETF’s haalde $ 87,5 miljard binnen, het hoogste bedrag sinds december 2021 en obligatie-ETF’s hadden een instroom van $ 38,8 miljard.

Binnen de aandelen-ETF’s waren het vooral Amerikaanse beleggingen die de toename veroorzaakten, met een verdriedubbeling op maandbasis tot $ 74,7 miljard. De aandelen-ETF’s uit opkomende markten keerden terug in de plus met een instroom van $ 4 miljard, maar de Japanse aandelen-ETF’s noteerden voor het eerste sinds april juist een uitstroom van $ 5,1 miljard.

Een andere daler waren de grondstoffen-ETF’s die opnieuw een uitstroom van kapitaal noteerden, ditmaal van $ 1,5 miljard.