Navbar logo new
Lazard en Elaia Partners gaan exclusieve onderhandelingen aan voor een strategisch partnerschap om een Europees platform voor private technologie beleggingen te ontwikkelen
Calendar14 Dec 2023
Thema: Fondsen
Fondshuis: Lazard

Lazard en Elaia Partners plannen de lancering van een late-stage en groei-aandelenfonds gericht op Europa en beheerd door een nieuwe gezamenlijke vermogensbeheerder gevestigd in Parijs

PARIJS, 14 DECEMBER 2023 - Lazard, een wereldwijde leider in actief vermogensbeheer, en Elaia Partners, een gevestigde Europese durfkapitaalfirma, hebben vandaag aangekondigd dat ze exclusieve onderhandelingen zijn aangegaan om een strategisch partnerschap aan te gaan en een privaat beleggingsplatform te lanceren. De nieuwe gezamenlijke vermogensbeheermaatschappij van Lazard en Elaia Partners, gevestigd in Parijs, zou zich richten op het voorzien in de kapitaalbehoeften van toekomstige Franse en Europese leiders op het gebied van technologie en deep tech. ​ Met deze nieuwe entiteit zouden Lazard en Elaia Partners in staat zijn om bedrijven te ondersteunen in alle fasen van hun ontwikkeling, van de zaai- of startfase tot de beursnotering en het leven op de financiële markten.

De nieuwe gezamenlijke activiteit zou geleid worden door Xavier Lazarus, medeoprichter en managing partner van Elaia Partners, samen met een nieuw aangeworven beleggingsteam. Het is de bedoeling om het eerste op Europa gerichte fonds al in 2024 te lanceren.

Lazard en Elaia Partners hebben een gemeenschappelijke focus op excellente beleggingen en rendement. Ze delen ook hun benadering van onderzoek, gebaseerd op een diepgaand fundamenteel inzicht in bedrijven.

Dit strategisch partnerschap zou Lazard in staat stellen om te voldoen aan de groeiende vraag van zijn institutionele en private vermogensbeheerklanten naar private activa. Het partnership breidt het productengamma van Lazard uit en profiteert tegelijkertijd van de expertise en de staat van dienst van Elaia Partners.

Het partnerschap zou een natuurlijke uitbreiding zijn van het groeiplan van Elaia Partners om latere ontwikkelingsfasen te dekken, terwijl het ook kan profiteren van het wereldwijde distributienetwerk van Lazard. Het is bedoeld om de aanwezigheid van Elaia Partners te versterken tijdens de ontwikkelingscyclus van technologiebedrijven. Terwijl Elaia Partners deelneemt aan dit nieuwe initiatief, zal het haar huidige investeringsstrategie in B2B technologie en deep tech sectoren blijven uitvoeren.

"We zijn verheugd over deze mogelijkheid om samen te werken met Elaia Partners. Elaia Partners brengt unieke expertise naast een toonaangevende staat van dienst in het selecteren en ondersteunen van Europese technologie en deep tech ondernemers.", aldus Evan Russo, CEO van Lazard Asset Management. "Dit partnerschap zou ons in staat stellen om ons beleggingsaanbod uit te breiden met de mogelijkheid om klanten toegang te bieden tot unieke private beleggingskansen in technologie."

​"In de afgelopen tien jaar hebben Frankrijk en Europa hun ecosysteem voor technologie en diepgaande tech-ondernemers ontwikkeld, en we hebben al de opkomst gezien van wereldleiders uit onze Europese tech-hubs. Het is nu tijd dat er kampioenen op financieringsniveau opstaan", zegt Xavier Lazarus, medeoprichter en Managing Partner van Elaia Partners. "Door gebruik te maken van Lazards sterke merk en wereldwijde reputatie, en van de lange geschiedenis van vermogensbeheerexpertise van de firma, betekent deze samenwerking een enorme groeiversnelling voor Elaia Partners. Ons gemeenschappelijk DNA en onze complementaire sterktes zouden ons in staat stellen om een kwalitatief hoogstaand aanbod aan te bieden aan onze beleggers en ondernemers."

De transacties die het nieuwe platform creëren zijn onderworpen aan de voorafgaande informatie en raadpleging van de relevante werknemersvertegenwoordigingen, de uitvoering van definitieve overeenkomsten en regelgevende goedkeuringen. Ze zullen naar verwachting in 2024 worden afgerond. We blijven ook andere manieren bespreken om ons partnerschap te ontwikkelen.