Navbar logo new
Carmignac breidt aanbod fondsen met vaste looptijd uit met introductie Carmignac Credit 2059
Calendar15 Jan 2024
Thema: Fixed Income
Fondshuis: Carmignac

Carmignac heeft de introductie aangekondigd van zijn derde bedrijfsobligatiefonds met een vaste looptijd: Carmignac Credit 2029. Na de twee vorige fondsen, met looptijd tot 2025 en 2027, volgt nu dus een derde fonds.

Carmignac Credit 2029 wordt beheerd door het bedrijfsobligatieteam van Carmignac, waaronder Head of Credit Pierre Verlé en de fondsbeheerders Alexandre Deneuville en Florian Viros.

Het fonds, met vervaldatum in 2029, belegt in een selectie van bedrijfsobligaties en streeft ernaar tussen de start- en vervaldatum een bepaald rendement op jaarbasis te behalen.[1]

De effecten worden geselecteerd aan de hand van de strenge beleggingsaanpak van het team, waarbij de risicokosten worden ingeschat op basis van diepgaand onderzoek en analyses van de bedrijfsobligatiemarkten door Carmignac. Daardoor kunnen we een gediversifieerde en aantrekkelijke risicogewogen portefeuille van bedrijfsobligaties opbouwen en een goede zichtbaarheid van de inkomsten realiseren.[2]

Pierre Verlé:

"De bedrijfsobligatiemarkt was een van de weinige beleggingscategorieën die een herwaardering doormaakte toen kapitaal niet langer gratis was, waardoor de kredietrente steeg en er kansen ontstonden voor beleggers. Maar nu zich een macro-economisch klimaat van inflatie en afnemende groei aandient, maken beleggers zich zorgen over volatiliteit. Onze fondsen met een vaste looptijd, die bedrijfsobligaties selecteren aan de hand van een rigoureuze aanpak, streven ernaar kansen te grijpen en tegelijkertijd zichtbaarheid te bieden binnen een vooraf bepaalde investeringstermijn. We zijn blij dat we ons aanbod obligatiefondsen verder kunnen uitbreiden, waardoor we een breed scala aan vastrentende fondsen kunnen aanbieden aan beleggers met verschillende profielen."