Navbar logo new
T. Rowe Price lanceert kernfonds Amerikaanse aandelen
Calendar16 Jan 2024
Fondshuis: T. Rowe Price

T. Rowe Price, de wereldwijde vermogensbeheerder met AUM US$1,35* biljoen, heeft een kernfonds voor Amerikaanse aandelen gelanceerd dat gebruik maakt van de deskundigheid op het gebied van aandelenselectie van het gerenommeerde onderzoeksplatform van de groep.

Het T. Rowe Price Funds SICAV - US Structured Research Equity Fund, dat is geïntroduceerd als een in Luxemburg gevestigde SICAV, is gebaseerd op een bestaande, in de VS gevestigde strategie van US$65 miljard - die een trackrecord van twee decennia heeft van outperformance ten opzichte van de S&P 500, geleverd met een lage tracking error.

T. Rowe Price is een van de grootste beheerders van actieve Amerikaanse aandelen, met een beheerd vermogen van US$ 595 miljard. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1937, bieden de langetermijnrelaties van T. Rowe Price met bedrijven ongeëvenaarde toegang tot belangrijke besluitvormers en autoriteiten in de sector.

Het actief beheerde T. Rowe Price US Structured Research Equity Fund heeft doorgaans 200-275 posities, waarbij de aandelenselectie uitsluitend is gebaseerd op de fundamentele inzichten van ongeveer 30 analisten van het Amerikaanse aandelenonderzoeksteam van de groep. De blootstelling van de portefeuille aan sectoren, bedrijfstakken en stijlen is ontworpen om vergelijkbaar te zijn met die van de S&P 500 Index, waarbij de aandelenselectie naar verwachting de primaire bron van extra rendement zal zijn. Hiermee komt een succesvolle aandelenstrategie beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Deelnemende analisten zetten kapitaal in voor beleggingen binnen hun specifieke expertisegebied met de meest aantrekkelijke risicogecorrigeerde rendementsvooruitzichten. Een gedisciplineerde aanpak van portefeuilleconstructie en risicobeheer zorgt ervoor dat de strategie een vergelijkbare volatiliteit en kenmerken vertoont als de S&P 500, terwijl de op regels gebaseerde aanpak het actieve risico beperkt en de sterke punten van de analisten van T. Rowe Price op het gebied van aandelenselectie isoleert.

Michel van Mazijk, Hoofd Noord-Europa, Midden-Oosten en Afrika, licht toe: "T. Rowe Price, een van de grootste actieve Amerikaanse aandelenbeheerders ter wereld, met een track record van meer dan 85 jaar beleggen in de Amerikaanse aandelenmarkt, heeft een ongeëvenaard inzicht in Amerikaanse bedrijfssectoren en bedrijven. Wij zijn trots op ons bottom-up fundamenteel onderzoek, dus het is bijzonder prettig om onze klanten en andere beleggers toegang te bieden tot een portefeuille die gebruik maakt van het beste van wat T. Rowe Price te bieden heeft. Deze kernstrategie van Amerikaanse aandelen presteert al meer dan twee decennia consequent beter dan de S&P 500 index met een lage tracking error, ongeacht de marktrichting. Deze lancering wordt ondersteund met aantrekkelijke voorwaarden voor oprichtende aandeelhouders.