ASI: Britse regering moet vandaag agressieve steunmaatregelen aankondigen

Calendar11 Mar 2020
Thema: Macro

Commentaar van Luke Bartholomew, Investment Strategist bij Aberdeen Standard Investments, op de renteverlaging van de Britse centrale bank.

“Gezien de dramatische marktbewegingen van de afgelopen weken is de renteverlaging van de Bank of England niet verbazingwekkend. De maatregelen kunnen geen kwaad, maar zullen ook weinig effect hebben. Het monetaire beleid bereikt duidelijk de grens van zijn mogelijkheden.

“Toch kan een aanzienlijke begrotingsstimulus een hefboom zetten op het effect van de renteverlaging. Gecoördineerd beleid helpt om beleggers gerust te stellen. Ze krijgen de boodschap dat de beleidsmakers alles zullen doen wat nodig is om te proberen de economische schade te beperken.

“Daarom is het zo belangrijk dat de Britse regering vandaag een agressief pakket aan steunmaatregelen aankondigt. Dat betekent in de eerste plaats een aanzienlijke verhoging van de middelen voor de gezondheidszorg. Daarnaast zijn er ook maatregelen nodig om de inkomens en de cashflow van bedrijven te ondersteunen, zodat bedrijven niet door tijdelijke problemen failliet gaan.”