UBS AM: ‘Westen kan veel leren van China’s aanpak van de coronacrisis’

Calendar24 Mar 2020
Thema: China
Fondshuis: UBS

De terugkeer van het aantal files en de stijging van het aantal vastgoedtransacties zijn de eerste tekenen dat China’s economische activiteit na de corona-uitbraak weer langzaam opkrabbelt. Dat zeggen de top China-experts van UBS Asset Management. De consensus ls dat de economische situatie in China wat aan de beterende hand nu is.

  • De reacties op de uitbraak verschillen van land tot land; overheden moeten afwegingen -maken tussen het controleren van de uitbraak en het voorkomen dat er nog meer dodelijke slachtoffers vallen enerzijds, en de economische gevolgen anderzijds.
  • China en enkele andere Aziatische landen kozen voor een strikte indamming van de bewegingsvrijheid, dat lijkt de juiste keuze te zijn geweest.
  • De ontwikkelingen in China stemmen hoopvol dat de epidemie te controleren is en kan worden vertraagd, de crisis is dus van voorbijgaande aard.
  • De langetermijntrends voor China blijven intact, dit betekent dat de langetermijnimpact -voor beleggers wellicht klein is.
  • Er zijn overtuigende argumenten voor een strategische allocatie naar China, zowel op het gebied van aandelen als in de obligatiemarkt, zeker omdat beleggers verhoudingsgewijs ondergeïnvesteerd zijn in het land.