Topscores Fidelity International in jaarlijkse PRI-beoordeling

Calendar10 Aug 2020
Thema: ESG
Fondshuis: Fidelity

Voor het derde jaar op rij heeft Fidelity International de hoogste ratings behaald voor elke beoordeelde categorie in de Principles of Responsible Investment (PRI)

 • De A+ ratings zijn de hoogst mogelijke onderscheiding
 • De erkenning benadrukt de best-in-class duurzame werkwijze en oplossingen van Fidelity

  LONDEN, 10 augustus 2020: Voor het derde jaar op rij heeft Fidelity International de hoogste ratings behaald voor elke categorie in de Principles of Responsible Investment (PRI) waarin het werd beoordeeld. De PRI heeft Fidelity International een A+ gegeven in zeven beleggingscategorieën, waaronder het aandelen- en vastrentende aanbod en de strategie en governance-activiteiten van Fidelity.

  PRI Summary Scorecard: Fidelity International

  Fidelity ratings

  Source: Fidelity International. Rating was assessed in 2020 by the PRI and was based on company data as at 31 December 2019. Range of ratings go from E to A+

  Fidelity International volgt de Principles for Responsible Investment (PRI) al sinds 2012. Deze toonaangevende organisatie wordt gesteund door de Verenigde Naties en bevordert de integratie van ESG-overwegingen (Environmental, Social en Governance) in beleggingen. Elk jaar dient Fidelity International een verslag in waarin zij aangeeft hoe zij ESG integreert in haar analyses voor elk van de verschillende beleggingscategorieën. U kunt dat verslag hier lezen.

  Over het geïntegreerde ESG-beleggingsproces van Fidelity International

  ESG-analyses vormen een integraal onderdeel van het beleggingsproces van Fidelity. Studies tonen aan dat duurzaamheidsfactoren, van klimaatrisico's tot het welzijn van werknemers en de bonussen van bestuurders, de winstgevendheid op lange termijn kunnen beïnvloeden en, op zijn beurt, daardoor ook het rendement van beleggers.

  Daarom heeft Fidelity deze ESG-overwegingen in al haar beleggingsteams geïntegreerd en vervolgens in 2019 geformaliseerd met de creatie van eigen duurzaamheidsratings. Deze scores steunen op uitgebreid onderzoek en regelmatige gesprekken met het management van de bedrijven. Ze maken het mogelijk om de focus en het toekomstige traject van een bedrijf op vlak van ESG te evalueren, en dat voor Fidelity’s volledige beleggingsuniversum van meer dan 4.000 ondernemingen. Het ratingraamwerk verdeelt dit beleggingsuniversum in 99 subsectoren, elk met sectorspecifieke criteria waaraan de emittent wordt getoetst ten opzichte van zijn collega's, met behulp van een A tot E-rating. Fidelity’s ratings richten zich op de belangrijkste duurzaamheidsthema's voor elke sector en koppelen deze expliciet aan beleggingsbeslissingen. Deze vooruitkijkende ratings houden ook rechtstreeks verband met het actieve engagement van Fidelity.