Hoge scores ASI voor verantwoord beleggen

Calendar17 Aug 2020
Thema: ESG

Aberdeen Standard Investments heeft A+-beoordelingen gekregen van de Principles for Responsible Investment (PRI), het door de Verenigde Naties gesteunde initiatief om duurzaam beleggen te bevorderen. ASI kreeg de hoogst mogelijk beoordeling voor zes beleggingscategorieën, waaronder strategie en governance-activiteiten en het aandelen- en vastrentende aanbod. ASI volgt de PRI al langer dan tien jaar. PRI kent de beoordelingen jaarlijks toe.

Jamie Govan, Senior ESG Investment Manager: "ESG-overwegingen vormen al bijna 30 jaar een integraal onderdeel van ons besluitvormingsproces en we zijn trots dat we de hoogst mogelijke beoordelingen hebben behaald in verschillende beleggingscategorieën. Dit weerspiegelt onze toewijding aan het beleggen voor een betere toekomst. Wij geloven dat wij, als actieve managers die ESG-factoren centraal stellen in het beleggingsproces, betere resultaten kunnen genereren voor onze klanten.”

"Dit is een fantastische erkenning voor de belangrijke rol die wij als beleggers hebben. Bedrijven die zich verantwoordelijk gedragen en oog hebben voor ESG-aspecten, hebben meer kans om duurzame beleggingsresultaten en betere resultaten voor iedereen te behalen. Het is cruciaal dat we samenwerken met de bedrijven waarin we beleggen, voor een duurzamere toekomst”, aldus Amanda Young, Global Head of Responsible Investing.

Het laatste ESG-kwartaalrapport van Aberdeen Standard Investments geeft een overzicht van het onderzoek, de betrokkenheid bij ondernemingen en de stemactiviteiten van de vermogensbeheerder.