Navbar logo new
BlackRock: Structurele trends niet altijd goed in koersen verwerkt
Calendar09 Feb 2021
Thema: Beleggen
Fondshuis: BlackRock

BlackRock belegt bij voorkeur in de gezondheidszorg en technologiesector als het gaat om de tactische beleggingsportefeuilles. Deze sectoren zijn in staat om te profiteren van structurele langetermijntrends zoals digitalisering en vergrijzing. Beide sectoren golden op de Amerikaanse aandelenmarkt vorig jaar als de koplopers in het boeken van winst- en omzetgroei. Ze hebben een relatief grote vrije kasstroom en een hoog rendement op het eigen vermogen. Dat stelt het BlackRock Investment Institute (BII) in het wekelijkse marktcommentaar.

De aandelenmarkten wisten te pieken het afgelopen jaar, vooral als gevolg van de gestage outperformance van techaandelen. Toch denkt het BII niet dat de koersen buitensporig zijn gestegen. “Wij zien dat structurele trends die een sprint hebben gemaakt nog steeds niet volledig in de koersen zijn verwerkt”, zegt het BII. “Uit het verleden blijkt dat de financiële markten langetermijntrends niet altijd goed in de koersen verwerken, zelfs niet als deze trends – zoals demografische veranderingen – lang van tevoren bekend zijn.”

Het BII wijst erop dat de pandemie weliswaar meer inzicht heeft gegeven in toekomstige trends, maar dat daar niet helemaal op vertrouwd kan worden. “Sommige trends kunnen in de loop van de tijd weer veranderen.”

Daarnaast wijst het BII erop dat bepaalde aandelen uit opkomende markten en Amerikaanse small caps kunnen profiteren van een door vaccinaties aangedreven opleving van de economie.