Navbar logo new
La Financière de l'Echiquier: De ESG-strategie van LFDE dit jaar weer beloond door de UN PRI
Calendar07 Aug 2020
Thema: ESG

Het wereldwijde initiatief ter bevordering van verantwoord beleggen, de Principes voor verantwoord beleggen van de Verenigde Naties (UN PRI), kent dit jaar opnieuw een onderscheiding toe aan de ESG-strategie van La Financière de l'Echiquier (LFDE). De strategie ontvangt voor het eerst een A+, de hoogste score, voor de pijlers "Strategy & Governance" en "Listed Equity - Incorporation". De andere drie pijlers werden beoordeeld met een A, wat boven de mediane score ligt.

LFDE, dat de UN PRI in 2008 ondertekende, is trots op deze resultaten die de beloning zijn voor de inspanningen waarmee het bedrijf zijn beleid als verantwoord belegger blijft verbeteren. LFDE was een van de eerste betrokkenen bij dit initiatief waarbij tegenwoordig 3400 leden zijn aangesloten (tegen slechts 250 in 2008).

Ook dit jaar zal de beoordeling van de UN PRI als basis dienen voor de verbeteringen waaraan het SRI-team van LFDE dagelijks werkt.In overeenstemming met de eis tot transparantie die de kern van ons beleid als verantwoord belegger vormt, hebben we het Transparantierapport en het Evaluatierapport van de UN PRI op onze website beschikbaar gesteld, voor meer inzicht in ons beleid en de beoordeling daarvan door de UN PRI.