Navbar logo new
Pictet introduceert wereldwijd bedrijfsobligatiesfonds zonder beperkingen
Calendar11 Sep 2020
Thema: Fixed Income
Fondshuis: Pictet

Pictet Asset Management heeft de introductie bekendgemaakt van het Pictet-Strategic Credit Fund, een in Luxemburg gevestigd icbe-conform fonds.

Pictet-Strategic Credit is een strategie die zonder beperkingen wereldwijd belegt in bedrijfsobligaties en streeft naar aantrekkelijke voor risico gecorrigeerde rendementen voor langetermijnbeleggers. Het fonds belegt in een gediversifieerde portefeuille die is samengesteld om risico's te beperken, kapitaal te beschermen en hogere rendementen te verwezenlijken.

De strategie streeft ook naar een lage correlatie met traditionele risicovolle activa, door activa actief te spreiden over de wereldwijde markten voor bedrijfsobligaties.

De wereldwijde financiële crisis, de coronapandemie en de ongeziene monetaire en fiscale stimulusmaatregelen hebben de wereldwijde obligatiemarkten uit balans gebracht en de houding van beleggers ten aanzien van risico veranderd.

Niet alleen zullen de obligatierentes wellicht langere tijd lager blijven, mogelijk zijn ze ook in sterkere mate gecorreleerd met risicovolle activa.

Toch zouden vastrentende activa – en bedrijfsobligaties in het bijzonder – een belangrijke bouwsteen moeten zijn voor een gediversifieerde portefeuille, aangezien ze voor langetermijnbeleggers in de hele bedrijfscyclus aantrekkelijke kansen kunnen bieden.

Pictet-Strategic Credit streeft naar een rendement van 5 procent per jaar, na aftrek van kosten, over een voortschrijdende periode van 3-5 jaar.

Jon Mawby, hoofd van het team voor investment-grade bedrijfsobligaties en hoofdbeheerder voor het fonds: "Beleggers moeten opnieuw nadenken over de rol van obligaties in hun portefeuille, en ze moeten zich bewust zijn van de ernstige problemen die zich opstapelen voor de toekomst.

Het is zelfs nog belangrijker dat ze zich bewust zijn van de cyclus, en dat ze verstandig en voorzichtig tegendraads zijn. Wanneer de kredietmarkten rendementen opleveren die vergelijkbaar zijn met die van aandelen, maar risico's inhouden die bij obligaties horen – met andere woorden, wanneer er paniek heerst – dan is het zinvol om waardekansen aan te grijpen. Daarna, wanneer het beleggersvertrouwen te hard van stapel loopt en krediet obligatierendementen oplevert voor risico's die bij aandelen horen, dan is het tijd om je portefeuille te herschikken en wat voorzichtiger te worden tot de volgende cyclus."

Pictet-Strategic Credit is beschikbaar voor verkoop in Oostenrijk, België, Spanje, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden en Ierland.