UBS AM benoemt Darren Rabenou tot hoofd voedsel en landbouw en hoofd ESG beleggingsstrategieën REPM

Calendar08 Apr 2021
Thema: Personalia
Fondshuis: UBS

De vastgoed- en private marktentak (REPM) van UBS Asset Management (UBS AM) heeft Darren Rabenou aangesteld als Head of Food & Agriculture en Head of ESG Investment Strategies voor vastgoed, infrastructuur, private equity en landbouw. De functies zijn nieuw binnen het bedrijf.

Darren rabenou
Darren Rabenou
Als Head of Food & Agriculture gaat Rabenou nieuwe initiatieven ontplooien om tegemoet te komen aan de groeiende belangstelling van beleggers voor landbouw. De afgelopen jaren is ook de vraag van klanten naar duurzaam beleggen aanzienlijk toegenomen. In zijn rol als Head of ESG Investment Strategies is Rabenou verantwoordelijk voor de duurzame private beleggingen van REPM. Rabenou gaat verder bouwen aan de al aanwezige kennis binnen UBS AM wat betreft directe ESG-capaciteiten, die capaciteiten verder uitbreiden en de ontwikkeling van producten met een duurzame overlay beheren. Op die manier kan de vermogensbeheerder blijven voldoen aan de veranderende behoeften van klanten.

Van de 30 jaar die Rabenou binnen de beleggingssectorsector actief is, evalueert en belegt hij al 12 jaar in landbouw. Voor hij in dienst trad bij UBS AM werkte hij onder andere bij Fabbri Fund Management en Terrapin Asset Management, Hij bekleedde ook leidinggevende posities bij JP Morgan Asset Management, Prudential Investments en ING Barings.

Rabenou werkt vanuit New York en rapporteert aan Joe Azelby.