Navbar logo new
MFS: Europese obligatiemarkt in afwachting van ECB-beleid na corona
Calendar20 Apr 2021
Thema: Fixed Income
Fondshuis: MFS

Commentaar van Peter Allen Goves, fixed income research analist bij vermogensbeheerder MFS, in aanloop naar de ECB-bijeenkomst van aanstaande donderdag:

“We verwachten niet dat de ECB deze week met enorme beleidsveranderingen komt. De PEPP is al verhoogd, inflatie stijgt (op dit moment tenminste) en op macro-gebied zijn er geen nieuwe ontwikkelingen die de verwachting bijsturen. De PMI’s en de IFO laten zien dat het producentensentiment goed is. Door groot ingrijpen van de ECB is fragmentatie van Europese staatsobligaties uitgebleven en zijn de spreads nog relatief krap.

De gebundelde krachten van het monetaire- en begrotingsbeleid ondersteunen nog steeds de inflatie en het algehele herstel. Tot dusver is het ECB-beleid succesvol gebleken en heeft het een zeer belangrijke rol gespeeld in het gedrag op de markten. Daarom zal ook dit jaar het ECB-beleid een belangrijk thema zijn voor Europese fixed income op de middellange termijn. We zijn echter ook zeer benieuwd naar het ECB-beleid na de pandemie, aangezien de PEPP in maart 2022 afloopt.”