Navbar logo new
M/V Credit (Natixis IM) haalt EUR 526 miljoen op en sluit MV Senior II fonds
Calendar06 Jul 2021
Thema: Fondsen
Fondshuis: Natixis

MV Credit, een Europese belegger in private credit en onderdeel van Natixis Investment Managers, heeft met succes hun meest recente senior debt fonds gesloten. In het MV Senior II fonds zit op dit moment een totaal van €526 miljoen.

MV Senior II ontving toezeggingen van nieuwe en bestaande institutionele beleggers, waaronder voor een groot deel internationale pensioenfondsen en enkele van 's werelds grootste verzekeringsmaatschappijen.

Het MV Senior Platform bestaat uit verschillende fondsen, gericht op senior debt, waaronder dus MV Senior II. Deze fondsen hanteren een mix van beleggingscriteria, maar allen met een onderliggende focus op senior schuldpapier, ondersteund door een gedisciplineerde kredietselectie die zal worden voortgezet.

MV Senior II zal voortbouwen op een goede deal flow-pijplijn, ondanks de operationele uitdagingen die de pandemie met zich meebracht. Het fonds richt zich op defensieve sectoren en heeft al geïnvesteerd in 38 bedrijven, die tegen aantrekkelijke yields werden aangetrokken.

Rafael Calvo, Managing Partner, Head of Senior Debt and Co-Head of Origination, stelt: "MV Credit is in staat gebleken succesvol fondsen te werven, dankzij ons bewezen MV Senior Platform, onze goede staat van dienst en onze diepgewortelde expertise in verschillende sectoren.”

"We zien grote belangstelling van nieuwe beleggers, gevoed door onze jarenlange expertise in de sector, de groeiende belangstelling voor allocatie aan private debt en het huidige marktklimaat waarin mogelijkheden voor allocatie zijn ontstaan sinds het begin van Covid-19."

Nicole Downer, Managing Partner, Head of Investor Relations, zegt: "Het zeer ervaren team van MV Credit en haar bestaande goede relaties met een aantal van 's werelds meest toonaangevende private equity partijen, maakt dat we goed gepositioneerd zijn om in te spelen op de kansen die zich voordoen als de economieën weer aantrekken en bedrijven behoefte hebben aan extra financiering voor hun groei- en expansieplannen. Ik wil het team bedanken en feliciteren dat het ondanks de operationele uitdagingen in 2020 deze mijlpaal heeft weten te bereiken."