Navbar logo new
DWS krijgt Towards Sustainability label voor 4 actieve en 5 passieve aandelenfondsen
Calendar07 Jul 2021
Thema: Fondsen
Fondshuis: DWS

DWS krijgt vandaag het duurzaamheidslabel Towards Sustainability voor vier actieve beleggingsfondsen. Het label wordt toegekend door het onafhankelijk agentschap CLA. Eerder deze maand kregen 5 passieve aandelenfondsen dit label. In maart werd het label al toegekend aan de fixed income ESG Xtrackers (ETFs) van DWS.

Het gaat om de actieve ESG-fondsen: DWS Invest SDG Global Equities, DWS Invest ESG Equity Income, DWS Invest ESG Climate Tech, DWS Invest ESG European Small/Mid Cap. Ook de volgende aandelen ETFs kregen eerder het duurzaamheidslabel: Xtrackers MSCI Europe ESG UCITS ETF, Xtrackers MSCI Japan ESG UCITS ETF, Xtrackers MSCI USA ESG UCITS ETF, Xtrackers MSCI World ESG UCITS ETF en de Xtrackers MSCI Emerging Markets ESG UCITS ETF.

De Federatie voor de Belgische financiële sector Febelfin lanceerde het Towards Sustainability-duurzaamheidslabel in 2019. Het label garandeert dat de gecertificeerde fondsen voldoen aan een aantal strikte criteria op het gebied van duurzame en maatschappelijk verantwoorde beleggingen. Het label is gestoeld op een hoge mate van transparantie en is gebaseerd op aanbevelingen van verschillende Europese deskundigen die zich richten op de distributie van duurzaamheidsfondsen aan particulieren.

Belgisch label dient als Europese benchmark

DWS is verheugd dat het kwaliteitslabel nu ook is toegekend aan een reeks in België zeer populaire actieve aandelenfondsen. Door de toekenning van het label is de vermogensbeheerder nog beter in staat om zijn Belgische klanten deze duurzaamheidsstandaarden te bieden, zegt Antoine Perrier, Relationship Manager België en Luxembourg bij DWS. "Wij zijn ons zeer bewust van de waarde van het Belgische label. ESG vormt de kern van alles wat we doen en we streven ernaar om op het gebied van ESG een leidende rol te spelen in de vermogensbeheersector. Een label als dit betekent dat we op de goede weg zijn."

Schoonste CO2-ETFs op de markt

Arjen Jonk, Head Passive Benelux bij DWS: “Naast de voorgeschreven criteria hebben wij additionele carbon screening geïmplementeerd. Hierdoor behoren onze ETF's tot de schoonste in de markt als het gaat om CO2-reductie."

DWS streeft ernaar duurzaamheid tot een kernonderdeel van zijn fiduciaire handelen te maken. De vermogensbeheerder is de enige Duitse ondertekenaar van het 'Net Zero Emissions Goal' initiatief. De organisatie vertegenwoordigt het engagement van vermogensbeheerders om beleggingsportefeuilles CO2-vrij te maken. Hiermee levert het initiatief een belangrijke bijdrage aan het bereiken van een netto-uitstoot van nul en het beperken van de klimaatverandering tot 1,5°C. In november 2020 heeft DWS ook een speciale ESG-adviesraad opgericht bestaande uit zes zeer gerespecteerde internationale duurzaamheidsexperts.