UBS AM Panorama Outlook: Economie in herstel

Calendar09 Jul 2021
Thema: Macro
Fondshuis: UBS

In de Panorama Outlook staat UBS Asset Management stil bij de gebeurtenissen op de financiële markten in de eerste zes maanden van 2021. De vermogensbeheerder zet ook uiteen waar beleggers de rest van het jaar op moeten letten.

Macro-specialisten Evan Brown en Ryan Primmer verwachten dat de inflatiedruk in de tweede helft van dit jaar in de VS afneemt. Daarnaast denken ze niet dat de ECB opeens weer strenge begrotingsregels voor haar lidstaten invoert en dat het opkoopprogramma wordt afgebouwd te midden van stijgende inflatie.

Ook verwachten de beleggingsexperts niet dat Europese economie voor 2022 een echte groeispurt inzet, dit heeft vooral te maken met het feit dat de dienstensector maar langzaam op stoom komt. Toch verwachten Brown en Primmer dat de aandelenkoersen van Europese bedrijven hoger komen te liggen dan van Amerikaanse.

In de Panorama is er ook aandacht voor hedgefondsen. UBS AM meent dat het tijd rijp is voor beleggers om hun toewijzing van kapitaal aan hedgefondsen te verhogen. Dit vooral omdat allocaties de afgelopen jaren vooral naar alternatives zijn gegaan ten koste van hedgefondsen. Maar nu de koersen zijn opgelopen, is het najagen van alfa in plaats van alleen bèta, dat lang de wind in de zeilen heeft gehad, waarschijnlijk geen slecht idee.