Columbia Threadneedle Investments steunt het Vlerick Centre for Sustainable Finance

Calendar14 Oct 2021
Thema: ESG

Columbia Threadneedle Investments, een toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder, wordt officieel lid van het Centre for Sustainable Finance, dat deel uitmaakt van de Asset Management Academy aan de gerenommeerde Vlerick Business School. De samenwerking loopt een jaar en kan verlengd worden in functie van het succes van het initiatief.

Duurzaamheid wordt steeds duidelijker een integraal onderdeel van de strategie van organisaties. Dankzij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en ESG-rapportering (Environmental, Social, and Corporate Governance) maakt verantwoord leiderschap onze samenlevingen rechtvaardiger en welvarender.

De missie van het Vlerick Centre for Sustainable Finance is het bevorderen van de kennis en het begrip van duurzaamheid om de financiële dienstensector te ondersteunen in zijn besluitvorming. Het centrum maakt deel uit van Vlerick’s Asset Management Academy, die op drie pijlers rust:

  • Executive programme & workshops
  • Networking events
  • Centre for Sustainable Finance
Het Centre for Sustainable Finance biedt zijn leden, waaronder nu ook Columbia Threadneedle Investments, een uniek kennisplatform en toegang tot onderzoeksresultaten, allebei relevant voor het ecosysteem van duurzame financiën; en de mogelijkheid om best practices te delen op het vlak van duurzame investeringen.

Katherine Haesaerts, Sales Director Benelux bij Columbia Threadneedle Investments: “We zijn verheugd om samen met Vlerick Business School het belang van duurzaamheid in de financiële dienstensector extra in de kijker te kunnen zetten. Als toonaangevende wereldwijde vermogensbeheerder is het onze verantwoordelijkheid om onze expertise op het vlak van duurzaamheid door te geven zodat onze toekomstige financiële professionals over de nodige vaardigheden en inzichten beschikken om de uitdagingen van hun tijd het hoofd te kunnen bieden”.

Professor David Veredas, bestuurder en lid van het stuurcomité van de Vlerick Business School, vult aan: “Het Centre for Sustainable Finance heeft als missie om de kennis rond duurzaamheid in de financiële sector te vergroten en te verspreiden. Dat Columbia Threadneedle nu lid wordt van ons Centre sluit perfect aan bij die missie. We kijken dan ook uit naar de samenwerking. Samen zullen we een forum creëren voor kennisuitwisseling en overleg met de financiële community in de breedste zin van het woord”.