Nagelmackers is op zoek naar 10 parels voor haar NextGen Talent Program

Calendar15 Oct 2021
Thema: Personalia
Fondshuis: Nagelmackers
Hugo duquaine en yves van laecke
Hugo Duquaine en
Yves Van Laecke

Nagelmackers lanceert haar ‘NextGen Talent Program’ om jonge sportieve en artistieke talenten te begeleiden en hen te helpen hun dromen na te jagen. Hugo Duquaine is een jong Belgisch golftalent en de eerste ambassadeur van dit ambitieuze programma.

Vanaf dit najaar investeert Nagelmackers nog meer in het potentieel van de jongere generaties met haar ‘NextGen Talent Program’. Daarmee wil ze de rijzende sterren ondersteunen en helpen hun ambities waar te maken. Nagelmackers verbindt zich ertoe 10 jonge talenten financieel te ondersteunen via een ambitieus programma. De eerste ambassadeur die dit programma geniet, is niemand minder dan Hugo Duquaine, momenteel het meest beloftevolle Belgische golftalent. Andere zeldzame parels, die op een dag ongetwijfeld ook zullen schitteren in hun sportieve of artistieke discipline, zullen hem vervoegen.

“Het is onze ambitie om alle generaties van een familie te adviseren. Daarom willen we ook een brug slaan naar de volgende generaties. Met dit project bouwen we aan die langetermijnrelatie en ondersteunen we de ambitieuze dromen van een aantal (klein)kinderen van onze cliënten”, verklaart Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer bij Nagelmackers

Nagelmackers wil 10 sport- of muziekbeloftes tussen 12 en 18 jaar sponsoren. De gezochte ambassadeurs zijn ambitieus en hebben de top bereikt in hun categorie, waarvan de waarden overeenstemmen met die van Nagelmackers.

De kandidatuur van de jonge virtuozen moet aan enkele voorwaarden voldoen om door een externe jury toegelaten te worden. Zo moeten ze muziek op een hoog niveau spelen of een Olympische sport individueel beoefenen en een uitgebreid dossier voorleggen met de resultaten van hun topklassement, het bewijs van de nodige middelen om vooruitgang te blijven boeken, deelname aan wedstrijden of openbare evenementen en een innige band met de bank, via de ouders of grootouders.

Iedere kandidaat zal aandachtig en aan de hand van objectieve criteria bestudeerd worden. Daarbij wordt onder meer gelet op de samenhang tussen de intrinsieke waarden van de beoefende discipline en die van de bank, maar ook op de manier waarop het jonge talent zijn toekomstige ontwikkeling ziet.

“Als familiebankier streeft Nagelmackers ernaar dat elke generatie floreert. Dat engagement gaat verder dan louter een goede ondersteuning bij vermogensopbouw en -beheer. We willen ook de volgende generaties helpen om hun talenten en passies volop te ontplooien. Dat is dan ook het doel van ons NextGen Talent Program," voegt Bart Beeusaert, directeur Marketing & Communicatie bij Nagelmackers, eraan toe

Eerste ambassadeur en jongste beloftevolle Belgische golftalent

Hugo Duquaine is lid van de golfclub Rigenée (Villers-la-Ville). Op zijn 14de is hij reeds het meest beloftevolle mannelijke golftalent in België. Hij wordt vandaag getraind door Jérôme Theunis (hoofdcoach), Michel Vanmeerbeek (nationale ploeg), Emmanuel Spies (conditietrainer) en Dominique Monami (mental coach). Hugo is viervoudig Belgisch kampioen en heeft een handicap van -1,7. Bovendien staat hij op de 5de plaats in de U14 EGR (European Golf Rankings), waarvan hij de voorbije twee jaar steeds in de top 5 is gebleven.

Hij maakt deel uit van de Belgische nationale ploeg (in U14, U16 en U18). Het palmares van deze tiener, die op 7-jarige leeftijd met zijn passie begon, is indrukwekkend: jongste speler in de geschiedenis van het Belgische golf die deelnam aan de Interclubs Men 1 Division 1 (op 11-jarige leeftijd!), beste U18 amateur dit jaar op de Federal Ranking U18, winnaar van de Junior Tour U12 in 2018 en 2019 en van de Junior Tour U14 in 2020 en 2021, nadat hij in 2018 en 2019 de Scapa Kids Tour bij de Preminiemen heeft gewonnen, winnaar van tal van nationale en internationale wedstrijden de afgelopen jaren…

“Deel uitmaken van het Nagelmackers NextGen Talent Program zal ongetwijfeld een boost geven aan mijn golfcarrière. Door beter te worden, reis ik bijvoorbeeld veel, wat elk jaar danige kosten met zich meebrengt. Ik hoop echt een professionele golfer te kunnen worden en over 4 jaar naar een Amerikaanse universiteit te gaan”, besluit Hugo Duquaine