Navbar logo new
Het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund viert zijn derde verjaardag
Calendar19 Oct 2021
Thema: Fondsen
Fondshuis: MainFirst

De energierevolutie, transformaties in de automobielsector en digitalisering - het zijn concepten met het potentieel om zeer belangrijk te worden. Maar in plaats van deze trends na te jagen, is het belangrijk om hun potentieel vroegtijdig te onderkennen.

Kortom: bedrijven vinden die pioniers en voorlopers zijn van megatrends. Dit is de centrale beleggingsaanpak van het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund, dat nu zijn derde verjaardag viert. Met zijn aanpak van niet-gebonden beleggen in toekomstige thema's maakt het sinds 2018 deel uit van het fondsaanbod van multi-investment boetiek MainFirst. "We zijn erg blij met deze mijlpaal in de geschiedenis van het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund en willen onze beleggers bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen", zegt Portfolio Manager Frank Schwarz.

Drie jaar geleden werd het fonds gelanceerd als een op thema's gebaseerd wereldwijd aandelenfonds dat een groeiaanpak volgt zonder enige kortetermijndekking. Het doel is om op de lange termijn beter te presteren dan de MSCI World Net Total Return EUR Index. Daarbij is het wereldwijd belegde aandelenfonds te allen tijde volledig belegd. De resultaten van het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund zijn indrukwekkend.

Sinds de lancering drie jaar geleden heeft het ervaren team bestaande uit Adrian Daniel, Frank Schwarz, Jan-Christoph Herbst en Johannes Schweinebraden een gemiddelde performance neergezet van 26,47% per jaar (rendement op jaarbasis).

Met zijn thematische benadering richt het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund zich op beleggingsthema's van de toekomst, zoals digitalisering, internetplatformen, halfgeleiders en hernieuwbare energiebronnen. De beleggingsstrategie is gericht op de lange termijn, met een beleggingshorizon van meer dan vijf jaar. Bij de selectie van aandelen voor de actief beheerde portefeuille geeft het beleggingsteam de voorkeur aan bedrijven met een structurele groei (groeibenadering).

"Wij zoeken bedrijven met een hoog groeipotentieel - we participeren in de ontwikkeling van toekomstige kampioenen,” legt Frank Schwarz uit. Dit maakt het fonds geschikt voor beleggers die onbeperkt willen profiteren van de opmars van de structurele groeithema's digitalisering, automatisering en decarbonisatie op de aandelenmarkten.

Het MainFirst Global Equities Unconstrained Fund is ook een artikel 8-geclassificeerd beleggingsfonds onder de Europese Sustainable Financial Disclosure Regulation (SFDR) en heeft een eigen ESG-strategie.