Navbar logo new
Koen Popleu en Monika Kumar versterken Lazard Asset Management
Calendar06 Dec 2021
Thema: Personalia
Fondshuis: Lazard

azard Asset Management (LAM) kondigde vandaag een uitbreiding van zijn team duurzaam beleggen aan met de benoeming, met onmiddellijke ingang, van Koen Popleu en Monika Kumar als portefeuillebeheerders.

Koen popleu
Koen Popleu
De heer Popleu en mevrouw Kumar, die samen meer dan dertig jaar beleggingservaring hebben, zullen vanuit België werken en een team uitbouwen dat focust op beleggingen in thema's die een duurzamere economie ondersteunen. Zij zullen samenwerken met de Co-Heads of Sustainable Investing & ESG van LAM en met onderzoeksanalisten van de wereldwijde beleggingsplatforms van het bedrijf om LAM’s groeiende gamma van oplossingen voor duurzaam beleggen te versterken. De eerste strategie zal naar verwachting in 2022 beschikbaar worden en zal voorrang geven aan de implicaties en kansen die uit de klimaatverandering voortvloeien.

"Koen en Monika hebben een uitgebreide specialistische ervaring met de identificatie van beleggingskansen die bijdragen aan het creëren van duurzame waarde op lange termijn voor klanten", aldus Ron Temple, Co-Head Multi-Asset & Head of US Equities, LAM. "We zijn verheugd dat we ons groeiende team duurzaam beleggen kunnen versterken met Koen en Monika."

Monika kumar
Monika Kumar
"De transitie naar een duurzamere globale economie brengt kansen en risico's voor beleggers met zich mee. Deze aanwervingen ondersteunen ons doel om deze overwegingen in alle strategieën bij LAM te verwerken, en tegelijkertijd beleggingsoplossingen aan te bieden die focussen op duurzaamheid", verklaarde Nikita Singhal, Co-Head of Sustainable Investment and ESG, LAM.

Zowel de heer Popleu als mevrouw Kumar treden toe tot LAM vanuit Candriam, waar ze gezamenlijk de klimaatactiestrategie en de strategieën inzake circulaire economie van Candriam beheerden. In zijn jaren bij Candriam bekleedde de heer Popleu een aantal functies, onder meer die van Head of SRI European Equity Team & Senior Capital Goods Analyst, terwijl mevrouw Kumar er actief was als Global Thematic Equity Analyst en European Equity Research Analyst.

LAM heeft in 2021 meer dan tien beleggingsprofessionals aangeworven om zijn aanbod van duurzame beleggingen te ondersteunen. Zo nam LAM onlangs Elly Irving in dienst als Director of Stewardship en Robert Wall als Head of Sustainable Private Infrastructure. De uitbreiding ondersteunt de groeistrategie van LAM op het gebied van duurzaam beleggen en zorgt voor een verdere verankering van de expertise op het gebied van duurzaam beleggen in cruciale bedrijfsonderdelen, waaronder onderzoek naar klimaatwetenschap en de energietransitie, rentmeesterschap, ESG-gegevens en -analyses, en klantenservice.