Navbar logo new
MainFirst versterkt zijn Emerging Markets Corporate Debt team en benoemt Andranik Safaryan tot nieuw teamhoofd
Calendar11 Jan 2022
Thema: Personalia
Fondshuis: MainFirst

MainFirst versterkt zijn Emerging Markets Debt-team met de benoeming van Andranik Safaryan, die op 1 januari 2022 zijn functie als teamhoofd opnam. Daarnaast zal in februari 2022 een junior portefeuillebeheerder het team versterken. Met deze twee nieuwe aanwervingen breidt MainFirst zijn capaciteit uit en bouwt het verder aan zijn expertise op het vlak van het beheer van bedrijfsobligatieportefeuilles van opkomende markten.
Andranik safaryan
Andranik Safaryan

Andranik Safaryan werkte eerder bij Credit Suisse Asset Management (Switzerland) Ltd. in Zwitserland en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het portefeuillebeheer van producten uit opkomende markten. Hij was er tot voor kort zeer succesvol als medebeheerder van het Credit Suisse (Lux) Emerging Market Corporate Bond Fund dat circa USD 2 miljard aan activa onder beheer (AuM) had en van diverse mandaten voor bedrijfsobligaties van opkomende markten met nog eens circa USD 1 miljard aan AuM. Daarbij volgde hij een fundamentele bottom-up benadering die hij verrijkte met zijn kennis van de lokale omstandigheden in de afzonderlijke opkomende markten.

"In het huidige lage renteklimaat bieden bedrijfsobligaties van opkomende markten een aantrekkelijke en wereldwijd gediversifieerde rendementskans. Ik ben blij dat ik kan toetreden tot zo'n ervaren team, waar we onze expertise kunnen combineren en de ontwikkeling van MainFirst's opkomende markten fondsen kunnen stimuleren," aldus Andranik Safaryan. Samen met Cornel Bruhin en Roman Kostal beheert Andranik Safaryan de twee succesvolle fondsen, het MainFirst - Emerging Markets Corporate Bond Fund Balanced en het MainFirst - Emerging Markets Credit Opportunities Fund.

De complementaire competenties van het team maken voortaan een holistische aanpak mogelijk. Dit betekent dat het beleggingsproces gebaseerd zal zijn op de bewezen fundamentele bottom-up en diepgaande kredietexpertise van het team, alsook op macro-economische beoordelingen.

Het team zal trouw blijven aan zijn vroegere beleggingsstijl, maar zal rekening houden met de veranderende omstandigheden en behoeften van de klanten. Naast financiële indicatoren zullen met name milieu-, sociale en corporate governance-aspecten (ESG) een aanzienlijk groter gewicht krijgen in het beleggingsproces. Bijgevolg maken de ESG-factoren integraal deel uit van elke beleggingsbeslissing. Met de benoeming van Andranik Safaryan is MainFirst erin geslaagd een uitstekende portefeuillebeheerder voor bedrijfsobligaties van opkomende markten aan boord te halen, die kan bogen op een opmerkelijke staat van dienst. "Met Andranik hebben we een bewezen expert aan ons team toegevoegd. Onze competenties vullen elkaar op een ideale manier aan, zodat we optimaal gepositioneerd zijn voor de toekomst. We kijken uit naar deze samenwerking," aldus Roman Kostal en Cornel Bruhin.