Navbar logo new
Hilko de Brouwer versterkt ODDO BHF Asset Management om de verkoop in Europa te dynamiseren
Calendar09 Feb 2022
Thema: Personalia
Fondshuis: ODDO BHF AM
Hilko de brouwer
Hilko de Brouwer

ODDO BHF Asset Management bevestigt zijn pan-Europese groeiambities ten opzichte van zijn verkooppartners en institutionele klanten met de aanstelling van Hilko de Brouwer (MSc, CFA) vanaf 1 februari 2022 als wereldwijd verkoopdirecteur. Bertrand Sance blijft verantwoordelijk voor de vermogensbeheeradviseurs.

Naast de primaire doelstelling, tevreden klanten, krijgt Hilko de taak de verkoop van het gamma beleggingsoplossingen met zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde activa te dynamiseren. Bovendien moet hij een brug slaan tussen de verkopers en de klantenservice, die een zestigtal medewerkers telt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Luxemburg, Zweden en de Verenigde Arabische Emiraten.

Hij is al meer dan twintig jaar actief op het vlak van internationale ontwikkeling en werkte onder meer in Frankfurt, Zürich, Londen en Amsterdam. Door die ervaring begrijpt hij de markten en de behoeften van de klanten van ODDO BHF Asset Management als geen ander. Als lid van het directiecomité zal hij werken vanuit Frankfurt en rechtstreeks verslag uitbrengen aan Nicolas Chaput, de CEO van ODDO BHF Asset Management.

"Ik ben erg blij Hilko bij ODDO BHF te mogen verwelkomen. Zijn ervaring met Europees vermogensbeheer, zijn inzicht in de specifieke behoeften van onze lokale klanten en zijn aangeboren empathie zullen ons de kans geven betere relaties op te bouwen met onze klanten en de ontwikkeling van onze vermogensbeheeractiviteiten in Europa te versnellen", vertelt Nicolas Chaput.

"Ik ben enthousiast om deel te gaan uitmaken van de groep rond ODDO BHF, een robuuste en unieke speler in Europa. Actief beheer, aandacht voor ESG-criteria en ondernemerswaarden maken al sinds het prille begin deel uit van het DNA van de groep en van ODDO BHF Asset Management, waardoor ik ervan overtuigd ben dat ze met succes het hoofd zullen bieden aan de uitdagingen van morgen", aldus Hilko de Brouwer.