Navbar logo new
Meet the Fund Manager: Peter Rieth, Fondsbeheerder ODDO BHF Polaris Moderate
Calendar14 Feb 2022
Fondshuis: ODDO BHF AM
Peter rieth fund manager oddo bhf polaris moderate

Wat is uw beheer- of werkfilosofie?

Onze filosofie bestaat eruit aandelen van hoge kwaliteit en dus lager risico te selecteren, gecombineerd met een beleggingshorizon op lange termijn. De aandelen moeten aan vijf criteria voldoen: een hoog en stabiel rendement op het kapitaal genereren, duurzame concurrentievoordelen genieten, structurele groeimogelijkheden bieden, aan duurzaamheidsnormen voldoen en tegen een redelijke waardering worden verhandeld. Dat betekent dat wij niet veel verhandelen, maar willen beleggen voor de lange termijn.

Wat is uw beste professionele herinnering?

Moeilijk te zeggen, want er is niet echt een specifieke gebeurtenis die eruit springt. Wat mij echt drijft, is de tevredenheid van onze klanten. Ik ben echt gelukkig als ik onze klanten ontmoet en zij mij vertellen dat ze echt tevreden zijn met het resultaat. Dat ze me vertrouwen.

En uw slechtste ervaring?

Als fondsbeheerder probeer ik altijd goede aandelen te vinden tegen een redelijke prijs. Maar het gebeurt wel eens dat je te voorzichtig bent en een bedrijf niet in je fonds opneemt dat later goed blijkt voor het rendement.

Om de ondernemingen en hun activiteiten goed te begrijpen, proberen we het management van de bedrijven die wij willen selecteren, te ontmoeten en zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat we de juiste beslissingen kunnen nemen voor onze klanten.

Wat zijn uw uitdagingen voor de volgende twaalf maanden?

De toekomst is altijd een uitdaging. Het is maar achteraf dat het allemaal logisch lijkt. Op dit ogenblik zien wij dat het klimaat van lage rentevoeten aan het veranderen is of op zijn minst in vraag wordt gesteld, en daardoor zou dit jaar wel eens een grote uitdaging kunnen worden.