Navbar logo new
VanEck: Dividend-ETF bereikt mijlpaal van 100 miljoen euro
Calendar14 Feb 2022
Thema: ETF
Fondshuis: VanEck

De VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF van ETF-aanbieder VanEck heeft de grens van 100 miljoen euro belegd vermogen overschreden. De ETF belegt wereldwijd in 100 hoog-dividendaandelen uit ontwikkelde landen. Doorslaggevend voor de selectie van de aandelen zijn factoren zoals dividendrendement en robuustheid en groeiprognose van de dividenden.

„Bij de hedendaagse lage rentes op obligaties en spaarrekeningen zijn beleggers op zoek naar alternatieve vormen van regelmatige inkomsten”, legt Martijn Rozemuller, CEO bij VanEck Europe, uit. „Winstuitkeringen middels dividendaandelen bieden dan een goede mogelijkheid. Voor zowel particuliere als institutionele beleggers is het zeer belangrijk dat ze gespreid over regio's en sectoren beleggen in bedrijven die stabiele dividenden bieden.”

Met de VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF kunnen beleggers gericht in een gediversifieerde portfolio van dergelijke bedrijven beleggen en profiteren van eventuele koersstijgingen en regelmatige dividenduitkeringen. De ETF repliceert de Morningstar Developed Markets Large Cap Dividend Leaders Index. Voor de index selecteert het onderzoeksbureau Morningstar 100 aandelen uit een wereldwijd universum van aandelen uit industrielanden, die voldoen aan diverse criteria qua dividendbeleid, omvang en liquiditeit.

De fysiek replicerende ETF heeft 0,38 procent jaarlijkse lopende kosten en keert de dividendinkomsten ieder kwartaal uit. "De gerealiseerde rendementen van onze ETF illustreren de kwaliteit van de strategie", zegt Rozemuller. "Voor zowel perioden van 1 en 5 jaar, hebben we de hoogste rendementen gerealiseerd binnen een door VanEck samengestelde peer group van 8 representatieve wereldwijde hoog-dividend ETFs ." Aandelenmarktrisico: de koersen van de effecten in het fonds zijn onderworpen aan de risico's die met aandelen op de effectenmarkt verbonden zijn, waaronder de algemene economische omstandigheden en plotselinge en onvoorziene koersdalingen. Beleggen in het fonds kan leiden tot verliezen.