Navbar logo new
BMO GAM breidt LDI-team uit met benoeming David van der Stee
Calendar16 Feb 2022
Thema: Personalia
Fondshuis: BMO GAM

BMO Global Asset Management EMEA (BMO GAM), onderdeel van Columbia Threadneedle Investments*, heeft David van der Stee (34) benoemd tot Liability Driven Investment (LDI) Client Portfolio Manager. Met de komst van David bestaat het LDI-team nu uit 29 professionals.

Binnen het LDI-team zal David zich bezighouden met het vormgeven van beleggingsportefeuilles van pensioenfondsen en advisering van klanten. Daarbij gaat het om zowel fiduciaire klanten als om klanten in Nederland en Duitsland die voor het afdekken van balansrisico’s gebruik maken van BMO GAM’s LDI-oplossingen.

Hij komt van Cardano Risk Management waar hij een aantal verschillende functies had. De afgelopen jaren was hij LDI Portfolio Manager, eerst vanuit Londen voor Britse pensioenfondsen en terug in Nederland voor Nederlandse fondsen. Daarvoor hield hij zich bezig met het construeren van derivatenportefeuilles voor pensioenfondsen.

David rapporteert aan Jan Willemsen, Director Investment Solutions. “Wij zien onder Nederlandse en Duitse pensioenfondsen momenteel een sterke vraag naar LDI-beleggingsoplossingen en we hebben de afgelopen maanden meerdere nieuwe klanten mogen verwelkomen. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de effectiviteit van de afdekking en de ESG-implementatiemogelijkheden. In de aanloop naar het nieuwe pensioenstelsel verwachten wij veel belangstelling voor LDI-strategieën die helpen de recent gestegen dekkingsgraden te beschermen, met bijvoorbeeld put opties. Met de komst van David versterken we opnieuw ons LDI-team en kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”