Navbar logo new
VanEck: waterstof-ETF doorbreekt grens van $ 100 miljoen
Calendar29 Mar 2022
Thema: ETF
Fondshuis: VanEck

Slechts 1 jaar na zijn introductie heeft de VanEck Hydrogen Economy UCITS ETF de grens van $ 100 miljoen fondsvolume doorbroken. De ETF belegt wereldwijd in bedrijven die hun omzet voornamelijk halen binnen de waterstofsector, zoals waterstofproducenten, producenten van brandstofcellen en producenten van elektrolytische cellen. Sinds 18 maart 2022 heeft de ETF de EU SFDR artikel 9 classificatie ontvangen.

"Waterstof als energiebron is geen hype, maar speelt een essentiële rol bij de totstandkoming van een CO2-arme economie", legt Martijn Rozemuller, hoofd Europa bij VanEck, uit. "De politieke wil om de uitbouw van de waterstofeconomie te bevorderen is duidelijk aanwezig. Inmiddels beschikken meer dan dertig landen over een eigen waterstofroutekaart en is er voor $ 70 miljard aan overheidssteun toegezegd. Vanuit het bedrijfsleven zijn er momenteel meer dan 200 waterstofprojecten aangekondigd. Tot 2030 kan daarmee zo'n $ 300 miljard in deze technologie worden belegd."

"Beleggers zijn in toenemende mate op zoek naar beleggingsmogelijkheden in duurzame technologieën en in oplossingen voor de toekomst", stelt Dominik Schmaus, productmanager bij VanEck. "Met onze VanEck Hydrogen Economy UCITS ETF bieden we beleggers de mogelijkheid om breed te beleggen in waterstof, een toekomsttechnologie die in veel economische sectoren een belangrijk aandeel heeft in CO2-reductie op lange termijn."

"Dankzij de pure-playbenadering van onze ETF kunnen beleggers er zeker van zijn dat hun inleg hoofdzakelijk terechtkomt bij bedrijven die actief zijn op het gebied van de toekomsttechnologie waterstof", aldus Schmaus. Momenteel kan in dertien Europese landen in de VanEck Hydrogen Economy UCITS ETF worden belegd.

De ETF repliceert de koers van de MVIS® Global Hydrogen Economy ESG Index, een index die de algemene ontwikkeling van de wereldwijde waterstofsector volgt. De index tracht bedrijven te volgen die op basis van hun marktkapitalisatie en handelsvolume behoren tot de meest liquide in de sector. Tot op zekere hoogte zijn ook producenten van brandstofcellen en industriële gassen in de index opgenomen.

Waterstof etf