Navbar logo new
Lars Toch schermt met veel succes in het NextGen Talent Program van Nagelmackers
Calendar16 May 2022
Thema: Macro
Fondshuis: Nagelmackers

Lars Toch (foto) is de derde NextGen ambassadeur van Nagelmackers, samen met golftalent Hugo Duquaine en meerkamper Jente Hauttekeete. Hij is een begenadigd schermer en heeft de microbe voor het schermen al sinds zijn zesde. Lars wist zich dit jaar te plaatsen voor het EK en het WK, een uitzonderlijke prestatie voor deze amper 16-jarige ambassadeur van het NextGen programma van Nagelmackers.

Lars toch nagelmackers

10 talenten

In oktober 2021 lanceerde Nagelmackers haar ‘NextGen Talent Program’ om tien jonge sportieve en artistieke talenten te begeleiden en hen te helpen hun dromen na te jagen. Naast het golfwonder Hugo Duquaine en meerkamptalent Jente Hauttekeete heeft Nagelmackers nu de eer om schermtopper Lars Toch in de schijnwerpers te zetten.

Wie is Lars Toch?

Uitblinker Lars Toch schermt bij de Gentse Koninklijke en Ridderlijke Sint-Michielsgilde, de oudste schermclub ter wereld. Hij staat klaar om het te maken in het schermen.

Hij begon op zesjarige leeftijd met schermen en was meteen gebeten door de sport. Het zijn de fair play en de volharding die je nodig hebt bij schermen, die hem zo aantrokken in de nobele sport. De afgelopen jaren behaalde Lars uitstekende resultaten, zoals zijn tweede plaats op het Belgisch kampioenschap in Libramont in 2019. Zijn eerste grote internationale succes behaalde hij in Pullheim, Duitsland, waar hij de gouden medaille in de wacht sleepte.

Lars zelf verwoordt het als volgt: "Mijn sportambities zijn om gestaag te blijven verbeteren en een mooie prestatie neer te zetten op het komende EK en WK U17 en U20. En wie weet, kan ik dan beginnen dromen van de Olympische Spelen! Ik ben heel dankbaar voor de steun die Nagelmackers mij wil bieden om mijn sportdoelen te behalen.”

Hij voegt er nog aan toe: “Het is heel leuk om die steun via het NextGen Talent Program te krijgen en zo nog meer naar mijn doelen toe te kunnen werken. Niet veel schermers worden gesponsord, dus ik vind het ook belangrijk om op deze manier de schermsport extra in de schijnwerpers te zetten en meer aandacht te geven. In Vlaanderen is schermen een veel minder gekende sport dan in andere landen. Zelfs in vergelijking met Wallonië is er al een enorm verschil bijvoorbeeld, daar zijn een pak meer schermclubs”.

Dit aanstormende talent heeft al een mooi palmares op zijn naam staan:

  • 1ste plaats Nationaal circuit cadetten, Floreffe 2022
  • 5de plaats Belgisch Kampioenschap Senioren 1ste divisie, Ciney 2022
  • Geplaatst voor het EK U17 in Novi Sad, Servië 2022
  • Geplaatst voor het WK U17 in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten 2022
  • 3de plaats Belgisch kampioenschap U17, Ronse 2022
  • 1ste plaats Belgisch kampioenschap per ploeg, Perwez 2022

Over het Nagelmackers NextGen programma

Nagelmackers is ervan overtuigd dat geld pas waarde heeft als het uw dromen kan voeden en uw leven kan verrijken. Nagelmackers investeert nog meer in het potentieel van de jongere generaties met haar ‘NextGen Talent Program’. Daarmee wil ze de rijzende sterren ondersteunen en helpen hun ambities waar te maken.

De bank verbindt zich ertoe tien jonge talenten financieel te ondersteunen via een ambitieus programma.

“Het is onze ambitie om alle generaties van een familie te adviseren. Daarom willen we ook een brug slaan naar de volgende generaties. Met dit project bouwen we aan die langetermijnrelatie en ondersteunen we de ambitieuze dromen van een aantal (klein)kinderen van onze cliënten.” Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer bij Nagelmackers

Nagelmackers wil 10 sport- of muziekbeloftes tussen 12 en 20 jaar sponsoren. De gezochte ambassadeurs zijn ambitieus en hebben de top bereikt in hun categorie, waarvan de waarden overeenstemmen met die van Nagelmackers.

De kandidatuur van de jonge virtuozen moet aan enkele voorwaarden voldoen om door een externe jury toegelaten te worden. Zo moeten ze muziek op een hoog niveau spelen of een Olympische sport individueel beoefenen en een uitgebreid dossier voorleggen met de resultaten van hun topklassement, het bewijs van de nodige middelen om vooruitgang te blijven boeken, deelname aan wedstrijden of openbare evenementen en een innige band met de bank, via de ouders of grootouders.

Iedere kandidaat zal aandachtig en aan de hand van objectieve criteria bestudeerd worden. Daarbij wordt onder meer gelet op de samenhang tussen de intrinsieke waarden van de beoefende discipline en die van de bank, maar ook op de manier waarop het jonge talent zijn toekomstige ontwikkeling ziet.

“Als familiebankier streeft Nagelmackers ernaar dat elke generatie floreert. Dat engagement gaat verder dan louter een goede ondersteuning bij vermogensopbouw en -beheer. We willen ook de volgende generaties helpen om hun talenten en passies volop te ontplooien. Dat is dan ook het doel van ons NextGen Talent Program.” Yves Van Laecke - Chief Commercial Officer bij Nagelmackers