Navbar logo new
Capital Group: Beleggers noemen betrouwbare data belangrijkste ESG-uitdaging
Calendar09 Jun 2022
Thema: ESG
Fondshuis: Capital Group

De belangrijkste hindernis naar duurzaam beleggen blijft een gebrek aan kwaliteitsvolle data, vinden vier op de tien beleggers. Het probleem wordt wel kleiner: vorig jaar noemde nog bijna de helft van de beleggers de ESG-data een probleem. De cijfers komen uit de jaarlijkse ESG-enquête van Capital Group bij meer dan 1.100 institutionele en wholesale beleggingsprofessionals in Europa, Noord-Amerika en Azië.

De tweede grootste zorg bij duurzaam beleggen is de vrees dat ESG het rendement aantast. Maar ook deze bezorgdheid neemt af. 35% van de respondenten noemden deze zorg nog tegenover 49% vorig jaar. “Beleggers willen verder kijken dan de volatiliteit op korte termijn. In de plaats daarvan kiezen ze voor de structurele ESG-trends op de lange termijn”, zegt Jessica Ground, Global Head of ESG bij Capital Group.

Bijna tweederde (63%) van de ondervraagde beleggers toonde overigens een voorkeur voor actieve managers als het gaat om ESG. “Beleggers wenden zich vaker tot actieve managers die focussen op diepgaand eigen onderzoek en robuuste monitoringsystemen, en in dialoog kunnen gaan met bedrijven om deze te analyseren.”