Navbar logo new
Meer dan 70% van de Belgen is van plan deze zomer op vakantie te gaan
Calendar25 Jul 2022
Thema: Personalia

72% van de Belgen is van plan deze zomer op vakantie te gaan, negen op tien met meerdere personen (91%, 49% met z'n tweeën, 42% met z'n drieën of meer en 9% alleen). Bijna de helft van de Belgen is van plan de grens over te steken (maar slechts 6% is van plan Europa te verlaten), terwijl een kwart binnen het land zal reizen.

Dat is het resultaat van een studie die Opinion Way van 1 tot 7 juli 2022 in opdracht van Mondial Relay heeft uitgevoerd bij een steekproef van 1107 Belgen.

De meeste vakantiegangers vertrekken deze zomer met de auto (eigen of gehuurd, 59%), met het vliegtuig (32%) of met de trein (14%), en slechts 6% heeft een aanhanger of caravan.

Dit maakt het moeilijk, zoniet onmogelijk, om alles wat u wilt in een koffer of autokoffer te stoppen. Spellen en kinderverzorgingsmateriaal (een derde van de Belgische vakantiegangers gaat met kinderen op vakantie), sportuitrusting, huishoudlinnen... allemaal zaken die waarschijnlijk thuis worden gelaten wegens plaatsgebrek. Het gevolg is dat 30% van de vakantiegangers spullen of kleding missen die zij graag mee zouden nemen en dat 25% van plan is belangrijke dingen die zij zullen missen, ter plaatse te kopen.

Levering op de vakantieplaats

Er is echter een alternatief voor dit ongemak: u kunt een deel van uw bezittingen vóór uw vertrek opsturen en ze op uw vakantiebestemming ophalen.

Deze verzendservice is bekend bij 36% van de vakantiegangers en 11% heeft er al gebruik van gemaakt (driekwart van hen was tevreden of zeer tevreden).

Onder de voorwerpen waarop de verzending naar de vakantiebestemming betrekking heeft, vinden we (genoemd door ten minste een kwart van de respondenten): huishoudlinnen, sport- of wandelartikelen, kleding en schoenen, levensmiddelen of hygiëneproducten, boeken, spelletjes en speelgoed, strandartikelen en kleine huishoudelijke apparaten.

Deze zomer verwacht 20% van de ondervraagden deze comfortabele en praktische oplossing te gebruiken. Iets minder dan de helft (44%) zou kiezen voor levering in een verkooppunt of een locker, en een groot derde (36%) zou kiezen voor levering op het vakantieadres.

De belangrijkste criteria bij de keuze van een vervoerder zijn betrouwbaarheid en gemak ter plaatse.