Navbar logo new
Off-topic interview: Coline Pavot (La Financière de l'Echiquier)
Calendar24 Jan 2023
Coline pavot

Coline Pavot combineert haar voorliefde voor het hooggebergte, verschillende sporten, het Festival van Avignon en het hedendaagse theater met de steun van verschillende doelen die haar dierbaar zijn.

Onze off-topics interviews zijn bedoeld om persoonlijkheden te interviewen die actief zijn in de Belgische fondsensector, waarbij we hen geen vragen stellen over hun vakgebied. Het is nu de beurt aan Coline Pavot (hoofd Responsible Investment Research bij La Financière de l'Echiquier) om een interview te geven.

Wat is je grote passie, naast het promoten van verantwoord beleggen?

Coline Pavot: "Ik ben iemand die elke dag moet bewegen, en ik hou veel van sport in het algemeen. Ik ben gepassioneerd door alles wat met de bergen te maken heeft, zowel skiën, bergbeklimmen, trail running als wandelen. Ik ben geboren in Chamonix, en ben dus van jongs af aan thuis in deze omgeving. Vanwege de afstand ben ik echter meer geneigd om dagelijks indoor te klimmen of yoga te beoefenen.”

Je vakantiebestemming heeft dus altijd bergen?

C.P.: "Inderdaad, tijdens onze laatste bergvakantie in de zomer van 2021 hebben we in twee maanden tijd de Mont Blanc en de Kilimanjaro beklommen! Ik hoop in de toekomst nog bergen te beklimmen, afhankelijk van de kansen die zich aandienen. Dit is niet noodzakelijk een regel die ik mezelf heb opgelegd, maar mijn vakanties zijn altijd vrij sportief, en ik experimenteer graag met nieuwe dingen. Ik ben onlangs, in de vroege herfst van 2022, op surfvakantie geweest.”

Hou je van de wijde natuur?

C.P.: "Zeker wel. Ik breng graag tijd door in de natuur, hetzij aan zee, in het bos of al wandelend in de bergen; hetzij om mijn gedachten te verzetten, een sport te beoefenen of om mijn batterijen op te laden. Dat is duidelijk een uitdaging als je in Parijs woont, en ik heb mijn woonplaats niet gekozen voor het gemak om mijn passies uit te oefenen. Maar het doet zeker deugd als ik een weekend kan ontsnappen aan de gejaagdheid van het Parijse leven.”

Zijn er nog plaatsen die je zou willen bezoeken?

C.P.: "Ik zou graag naar het eiland Réunion gaan, een plek die me vooral aantrekt vanwege de ongelooflijke mix van natuur, rijk aan biodiversiteit, en vruchtbare speeltuin voor activiteiten als wandelen, surfen, duiken of trail running. Dit is een bestemming die ik had moeten bezoeken, maar dat plan viel in het water door de COVID-19 pandemie. Deze bestemming zit al twee jaar in mijn achterhoofd.”

Wat spreekt je aan op cultureel vlak?

C.P.: "Ik hou van theater, een passie die ik van jongs af aan van mijn ouders heb meegekregen. Sinds vijftien jaar ga ik elke zomer naar het Festival van Avignon om nieuwe creaties te ontdekken, eerder hedendaags theater dat emoties losmaakt of maatschappelijke thema's behandelt. Daardoor kan ik bepaalde voorstellingen meestal enkele maanden voor de voorstelling in de rest van Frankrijk zien. Wonen in Parijs is geweldig om deze passie uit te leven, of om concerten of dansvoorstellingen bij te wonen. Qua muziek hou ik bijvoorbeeld van Ben Mazué, een artiest met een geweldige podiumprésence en die waarden deelt waar ik me in kan vinden.”

Als je niet de kans had gekregen om in de financiële wereld te werken, wat zou je dan gedaan hebben?

C.P.: "In mijn jeugd heb ik lang in de bergen willen werken. Ik werd vooral geïnspireerd door Emmanuel Cauchy, een vriend van mijn ouders die "Dokter Verticaal" werd genoemd en die verschillende boeken schreef over zijn reddingsoperaties in het hooggebergte. Er is ook een zeer beroemde glacioloog in Chamonix, Luc Moreau, in wiens voetsporen ik ook graag was getreden.”

Zijn er goede doelen die je na aan het hart liggen?

C.P.: "Ik heb in mijn jeugd veel vrijwilligerswerk gedaan, maar door mijn baan heb ik er niet veel tijd meer voor. Anderzijds maak ik er een punt van om mijn vijf solidariteitsdagen van La Financière de l'Echiquier te gebruiken om projecten van de Stichting Primonial Group te steunen. Ik ben ook meter van een kind in Honduras en een student van het Maison des Jeunes Talents, een programma van de Stichting Primonial Group dat jongeren met een bescheiden achtergrond ondersteunt bij hun studie in voorbereidende klassen. Dit initiatief is voor mij des te belangrijker omdat ik dit proces zelf heb meegemaakt.”

Ben je een levensgenieter?

C.P.: "Ja, natuurlijk. Ik kook graag vegetarisch, en speel met alle alternatieven voor dierlijke proteïnen om mijn vrienden te bewijzen dat het mogelijk is lekker te eten zonder vlees, en dus tegen de stroom in te gaan. Maar ik kook ook graag met kaas uit mijn bergen, ook al is dat minder goed voor de lijn!”

Disclaimer: De meningen in het document komen overeen met de overtuigingen van de geïnterviewde persoon. LFDE kan daarvoor in geen geval verantwoordelijk worden gesteld.