Navbar logo new
Commentaar Richard Clarida (Pimco) op Fed-beleid en gevolgen financiële markten
Calendar23 Feb 2023
Thema: Fixed Income
Fondshuis: Pimco

Onderstaand leest u het commentaar van Richard Clarida, Global Economic Advisor bij ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco, op het beleid van de Fed en de (mogelijke) gevolgen voor financiële markten. Richard Clarida betoogt onder andere:

- In haar streven naar prijsstabiliteit op langere termijn streeft de Federal Reserve naar een zachte landing van de Amerikaanse economie.
- Ondanks de verrassend sterke gegevens over inflatie en economische activiteit die tot dusver dit jaar zijn ontvangen, verwacht Pimco dat de Fed in 2022 al het meeste zware werk heeft gedaan dat zij zal moeten doen om de rente naar de restrictieve marge te duwen die nodig is om de Amerikaanse inflatie op termijn terug te dringen tot haar doelstelling van 2%.
- Hoewel de financiële voorwaarden enigszins zijn versoepeld, heeft de Amerikaanse economie waarschijnlijk nog niet de volledige kracht van de verkrapping door de Fed verdisconteerd. Pimco’s basisscenario blijft een milde Amerikaanse recessie, hoewel de werkloosheid zeer waarschijnlijk zal stijgen.