Navbar logo new
Commentaar Libby Cantrill (Pimco) op stand van zaken schuldenplafond VS
Calendar17 May 2023
Thema: Macro
Fondshuis: Pimco

Onderstaand leest u het commentaar van Libby Cantrill, managing director en Public Policy-expert bij ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco.

Zij ziet dat, ondanks ‘de heisa, hysterie en doemscenario's’ van wanbetaling en afwaardering, er vooruitgang blijft worden geboekt voor een oplossing voor het schuldplafond, met ‘constructieve en productieve’ vergaderingen op stafniveau tussen beide partijen in het weekend en gisteren.

Cantrill: “Dit strookt met ons standpunt dat niemand in Washington er belang bij heeft dat de VS in gebreke blijft, maar wel alle belang heeft om zoveel mogelijk concessies te doen in ruil voor een verhoging van het schuldplafond. Natuurlijk zullen er waarschijnlijk meer wendingen zijn tot een oplossing is bereikt, omdat niemand echt gemotiveerd is om vóór de eigenlijke deadline een compromis te sluiten. Niettemin blijven wij erop vertrouwen dat er op tijd een akkoord zal komen om elke vorm van breuk te voorkomen. Wij geloven ook niet dat er een korte termijnakkoord komt, aangezien er in Washington precies nul mensen lijken te zijn die dat willen."