Navbar logo new
Fidelity Chartroom: ESG-strategie in handen van Chinese consumenten en beleggers
Calendar04 Jun 2023
Thema: China
Fondshuis: Fidelity

De regering bepaalt de richting, en de bedrijven volgen gedwee. Dat wordt vaak gezegd over zakendoen in China. Maar wat verantwoord beleggen betreft, lijkt die gedachtegang niet langer te kloppen, zo blijkt uit deze Grafiek van de Week van Fidelity International. De vermogensbeheerder vroeg 262 C-suite en CEO’s van Chinese bedrijven hoe het staat met de ESG-strategie van hun bedrijven.

De grafiek toont aan dat beleggers en consumenten wel degelijk een grote invloed hebben op het duurzaamheidsbeleid, en dat de motivatie voor dit beleid ook direct gelinkt is aan de verwachtingen van deze belanghebbenden. Zo geeft bijna de helft van de respondenten aan dat consumentenverwachtingen in het ESG-beleid meewegen, en 44% zegt hetzelfde over de belangen van beleggers.

Regelmatig wegen die belangen volgens de respondenten zelfs zwaarder dan stimulansen of sancties vanuit de overheid. Engagement inzetten als instrument om duurzaamheidseisen te stellen, heeft in veel gevallen ook in China een positief effect.

Beleggen china