Navbar logo new
Trade Republic start obligatiehandel
Calendar19 Oct 2023
Fondshuis: Trade Republic

Logo klein analist

  • Als eerste Europese broker stelt Trade Republic haar klanten nu in staat om vanaf 1 euro te beleggen in staats- en bedrijfsobligaties
  • Hierdoor kunnen beleggers hoge rentevoeten vastklikken op de lange termijn en hun portefeuille verder diversifiëren
  • Trade Republic zal vanaf 1 oktober 2023 4% rente per jaar op niet-belegde cash, ontvangen van partnerbanken, doorgeven aan haar bestaande en nieuwe klanten

Brussel, 19 oktober 2023. Trade Republic breidt haar aanbod in België uit en versterkt haar positie als Europa's grootste spaarplatform: vanaf nu kunnen klanten dagelijks beleggen in 500 liquide staats- en bedrijfsobligaties. Dit is een aanvulling op het bestaande aanbod van gratis spaarplannen in aandelen, ETF's, crypto's en beleggen in fracties die al beschikbaar zijn.

"Vooral in het huidige klimaat zijn obligaties een belangrijke activaklasse om te profiteren van hoge rentes op de lange termijn. Wij zijn de eerste broker in Europa die deze activaklasse openstelt voor particuliere beleggers," zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. "Tot vandaag moeten beleggers een beroep doen op dure banken of adviseurs om toegang te krijgen tot de obligatiemarkt. Met dit nieuwe aanbod zetten we weer een stap om de kapitaalmarkt voor iedereen toegankelijk te maken en mensen in staat te stellen om vermogen op te bouwen."

Trade Republic pakt voor haar beleggers twee belangrijke uitdagingen van de obligatiemarkt aan: meestal vereisen obligaties een minimumbelegging van €1.000. Hierdoor zijn ze voor veel mensen moeilijk te betalen. Bovendien is het lastig om goede obligaties te vinden die op dit moment liquide zijn. Als eerste broker in Europa biedt Trade Republic nu dagelijks 500 liquide staats- en bedrijfsobligaties aan, met een minimumbelegging van 1€. Dat gaat gepaard met de gebruikelijke ordercommissie en een vaste vergoeding van één euro voor afwikkeling door een derde partij.

Hierdoor wordt de handel in obligaties - een activaklasse die voorheen was voorbehouden aan weinig beleggers - voor het eerst in Europa opengesteld voor een brede klantengroep. Het is in lijn met de missie van Trade Republic om de kapitaalmarkt voor iedereen open te stellen. De huidige marktomgeving, met hoge rentetarieven, biedt mensen in Europa de mogelijkheid om hun vermogen op de lange termijn te laten groeien, onder andere via schuldproducten zoals obligaties.

"We voelen allemaal de negatieve impact van de hoge rentes in Europa, vooral op de kosten van hypotheken, maar we voelen zelden de positieve impact van deze hoge rentes als particuliere beleggers. Het is al maanden een belangrijk gespreksonderwerp in België en Trade Republic blijft haar toegankelijke productaanbod voor Belgische particuliere beleggers uitbreiden. Het is nu mogelijk voor elke Belgische retailbelegger die dat wil, ongeacht hun koopkracht, om te beleggen in obligaties via onze oplossing in fractieaandelen en een hoge rente op lange termijn vast te zetten bovenop de aandelen, ETF's en crypto's die al beschikbaar zijn", verklaart Matthias Baccino, European Markets Group Lead bij Trade Republic.

Daarnaast zal Trade Republic vanaf 1 oktober 2023 4% rente per jaar op niet-geïnvesteerde contanten, ontvangen van partnerbanken, doorgeven aan haar bestaande en nieuwe klanten.

-------------

Over Trade Republic

Trade Republic heeft een missie om miljoenen Europeanen de weg te wijzen naar kapitaalopbouw met veilige, gemakkelijke en toegang tot kapitaalmarkten zonder commissies. Met klanten in 17 Europese landen en miljarden aan vermogen onder beheer is Trade Republic voor veel Europeanen al de app op hun startscherm om hun vermogen te beheren. Het biedt beleggen in spaarplannen, fractioneel beleggen, ETF's, obligaties, derivaten en crypto. Trade Republic is een technologiebedrijf dat onder toezicht staat van Bundesbank en BaFin. Als Europa's grootste spaarplatform heeft Trade Republic investeringen ontvangen van Accel, Ontario Teachers', Peter Thiel's Founders Fund, Sequoia en TCV. Het bedrijf in Berlijn werd in 2015 opgericht door Christian Hecker, Thomas Pischke en Marco Cancellieri