Navbar logo new
DWS Invest ESG Equity Income fonds passeert grens van €1 miljard
Calendar08 Mar 2021
Thema: Fondsen
Fondshuis: DWS

Het beheerd vermogen van het DWS Invest ESG Equity Income is 3,5 jaar na de lancering gestegen tot meer dan een miljard euro. Daarmee is het fonds het grootste in Europa wat betreft de actief beheerde duurzame dividendproducten.

De portefeuille wordt beheerd door Martin Berberich, die sinds de lancering verantwoordelijk is voor de mix van duurzaamheid en dividendstrategie. “We beleggen niet in olie- en gasbedrijven, maar richten ons op aanbieders van hernieuwbare diesel en producenten van duurzame energie. De bedrijven in DWS Invest ESG Equity Income stoten gemiddeld zo’n 30% minder klimaatschadelijke CO2 uit en wekken meer dan twee keer zoveel hernieuwbare energie op als de bedrijven in de MSCI World Index”, aldus de portfoliomanager.

Om de claim van een solide basisbelegging op lange termijn waar te maken, moeten de bedrijven in het fonds niet enkel voldoen aan strenge duurzaamheidscriteria, maar worden er tevens hoge eisen gesteld op het gebied van dividendkwaliteit. Volgens Berberich is het dividendrendement alleen meestal niet informatief genoeg om de kwaliteit te kunnen beoordelen. “Om dividendverlagingen te voorkomen, kijken we kritisch naar factoren als dividendgroei, uitbetalingsratio, het bedrijfsmodel en de balanskwaliteit.”

Deze integrale aanpak zorgde er vorig jaar voor dat maar enkele bedrijven in de portefeuille van het DWS Invest ESG Equity Income fonds werden getroffen door dividendverlagingen. En die enkele verlagingen werden deels gecompenseerd door dividendverhogingen in de portefeuille. “We zijn dan ook verheugd dat we met de uitbetaling op 5 maart 2021 het niveau van het voorgaande jaar iets kunnen overtreffen", aldus Berberich. Voor het lopende jaar verwacht de portefeuillebeheerder dat ongeveer 80 procent van de bedrijven in de portefeuille het dividend zal verhogen, wat moet leiden tot een gemiddelde stijging van 8% tot 12%.