LGIM brengt nieuwe Digital Payments ETF op de markt

Calendar27 May 2021
Thema: ETF
Fondshuis: LGIM

Legal & General Investment Management (LGIM) kondigt vandaag de lancering aan van het L&G Digital Payments UCITS ETF ('het Fonds'), dat beleggers blootstelling biedt aan het aanzienlijke groeipotentieel van digitale betalingstechnologieën, als gevolg van de wereldwijde overgang naar een cashloze economie.

De wereldwijde markt voor digitale betalingen, die in 2020 op 58 miljard dollar werd geschat, zal tussen 2021 en 2028 naar verwachting jaarlijks met 19,4% groeien. Het L&G Digital Payments UCITS ETF biedt thematische blootstelling aan dit groeipotentieel door te beleggen in betalingsverwerkers en kaartuitgevers, betalingsgateways en aanbieders van betalingstechnologie en kaartloze betalingsdienstaanbieders.

Het nieuwe fonds belegt in bedrijven met een minimale free float marktkapitalisatie van $200 miljoen en een minimaal driemaands gemiddeld dagelijks handelsvolume (ADTV) van $1 miljoen, afkomstig uit een dynamisch universum van meer dan 150 bedrijven die actief zijn in de waardeketen van digitale betalingen. LGIM maakt hierbij gebruik van de expertise van Payments Cards & Mobile, een onderzoeks- en adviesspecialist. Bedrijven in het belegbare universum hebben hun hoofdnotering in ontwikkelde markten, Zuid-Korea en/of Taiwan. Een maandelijkse controle zorgt ervoor dat als een individueel bedrijf meer dan 15% van de portefeuille uitmaakt, de ETF wordt herwogen tot een gelijke weging.

De lancering van de ETF weerspiegelt de rol van de digitale technologie in het verbreden van de mondiale financiële inclusie, terwijl ook verschillende van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN worden ondersteund, waaronder groeiende industrie, innovatie en infrastructuur, fatsoenlijk werk en economische groei, en het opbouwen van duurzame steden en gemeenschappen.

Volgens de VN kunnen digitale financiële diensten, zoals digitale betalingen, gezinnen helpen geld te sparen, schokken op te vangen en activa te beschermen tegen risico's, ervoor zorgen dat overheidsoverdrachten, lonen of pensioenen op efficiënte wijze terechtkomen bij degenen die ze het hardst nodig hebben, kleine detailhandelaars helpen hun inkomsten te verhogen en bedrijfsmodellen aanwakkeren die de toegang tot financiële diensten tegen lage kosten uitbreiden, waardoor nog eens 1,6 miljard mensen kunnen worden bereikt. [1]

Howie Li, Head of ETFs bij LGIM: "De revolutie op het gebied van digitale betalingen biedt een aanzienlijk groeipotentieel. Deze wordt ondersteund door seculiere lange termijntrends, waaronder de wereldwijde verschuiving naar e-commerce, een hogere adoptie van smartphones in opkomende markten en de ontwikkeling van veilige, beveiligde online betalingen. Beleggen in dit thema kan beleggers de kans bieden om bij te dragen aan de wereldwijde beweging voor financiële inclusie, nu we de SDG's van de VN proberen te halen."

Marcel Linotte, Head of Netherlands bij LGIM: "We zien een aanhoudende vraag van beleggers naar gerichte blootstelling aan de structurele langetermijn trends die onze wereld veranderen. De lancering van het L&G Digital Payments UCITS ETF breidt ons succesvolle thematische aanbod uit en biedt onze klanten toegang tot de groei van de cashloze economie via een zeer liquide product."

De L&G Digital Payments UCITS ETF is genoteerd aan de London Stock Exchange, Deutsche Börse en Borsa Italiana, en is ook geregistreerd in Nederland. Het fonds is geklasseerd als artikel 8 onder de EU-verordening inzake informatieverstrekking over duurzame financiering (SFDR).

Het fonds is de meest recente toevoeging aan het bestaande thematische aanbod van LGIM, waardoor het nu 11 gespecialiseerde fondsen aanbiedt, die een aantal disruptieve technologische thema's bestrijken, zoals het L&G Cyber Security UCITS ETF (€2.07 miljard), het L&G Battery Value-Chain UCITS ETF (€632 miljoen) en het L&G ROBO Global Robotics and Automation UCITS ETF (€984 miljoen)[2].

Lgim etf

[1] 2655SDG_Compendium_Digital_Financial_Inclusion_September_2018.pdf (un.org)
[2] Bloomberg, as of 17 May 2021
[3] LGIM internal data as at 31 December 2020. The AUM disclosed aggregates the assets managed by LGIM in the UK, LGIMA in the US and LGIM Asia in Hong Kong. The AUM includes the value of securities and derivatives positions.