Navbar logo new
DWS lanceert ESG ETF’s op staatspapier en bedrijfsobligaties in de eurozone
Calendar20 Jul 2022
Thema: Fixed Income
Fondshuis: DWS

Vermogensbeheerder DWS heeft twee nieuwe Xtrackers ETF’s gelanceerd die beleggers toegang geven tot staatsobligaties en high-yield bedrijfsobligaties in de eurozone. De onderliggende indices selecteren obligaties op basis van een uitgebreide reeks aan milieu- en sociale maatstaven alsmede op corporate governance.

De Xtrackers ESG Eurozone Government Bond UCITS ETF kreeg eerder deze maand een notering aan de Deutsche Börse en er zullen meer noteringen volgen. Deze ETF volgt de FTSE ESG Select EMU Government Bond Index. De index gebruikt het FTSE Russell ESG raamwerk voor overheidspapier, maar voegt daar strengere criteria aan toe waardoor landen die het beter doen op gebied van ESG een zwaardere weging krijgen. Deze index sluit ook landen uit met de slechtste ESG-kenmerken.

De tweede nieuwe lancering gaat om de Xtrackers ESG EUR High Yield Corporate Bond UCITS ETF die een notering heeft gekregen aan de Duitse beurs en de London Stock Exchange, ook deze ETF krijgt meer noteringen. Deze ETF volgt de Bloomberg MSCI Euro High Yield Sustainable en SRI Index. Deze index weerspiegelt high-yield bedrijfsobligaties (uitgegeven in euro’s) die een bepaalde omvang en liquiditeit hebben. Daarbij gebruikt de index een aantal filters voor extra ESG kenmerken.

“Met deze twee nieuwe ETF’s voegt DWS belangrijks beleggingssegmenten toe aan het palet van Xtrackers ESG obligatie-ETF’s. Hiermee bieden we beleggers ETF’s voor bedrijfsobligaties en staatspapier met verschillende ratings, verschillende valuta en per regio,” zegt Michael Mohr, hoofd passieve producten bij DWS.